Undă verde pentru modernizarea Căii Eroilor. Etape!

Lucrările de modernizare a Căii Eroilor din Târgu Jiu vor demara în această săptămână cu înlocuirea reţelelor electrice, iar investiţia este a companiei CEZ Distribuţie. Aceasta este doar o etapă din cele trei pentru care municipalitatea dispune de banii necesari pentru realizarea investiţiei. Lucrările pe care primăria trebuie să le execute vor începe abia anul viitor. „Suntem condiţionaţi de lucrările CEZ”, spune primarul Marcel Romanescu.

Ministerul Culturii a emis săptămâna trecută ultimul aviz necesar pentru demararea lucrărilor pe Calea Eroilor. „Săptămâna aceasta, CEZ demarează lucrările pe Calea Eroilor în privinţa înlocuirii tuturor sistemelor electrice, urmând ca după aceea, până la sfârşitul lunii noiembrie, după ce CEZ realizează investiţia, să demarăm procedura de licitaţie pe cea de-a doua etapă, pe acea sumă prevăzută în buget care ne-a rămas disponibilă după cofinanţarea cu care a venit CEZ, adică pentru cele 7 milioane de lei”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Cum operatorul de electricitate a alocat bani pentru o parte din lucrările de pe Calea Eroilor, economiile vor fi utilizate pentru extinderea primului tronson care va intra în modernizare. Este vorba de porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Popa Şapcă şi biserica Sfinţii Apostoli. Municipalitatea a decis să execute lucrări spre centrul oraşului, nu spre Coloana fără Sfârşit. „Urmează ca anul viitor să mai venim cu o a treia etapă, de 2 milioane lei, restul care rămâne de la cele 7 milioane până la 9 milioane care reprezentau cele 2 milioane de euro acordate prin PNDL pentru finanţarea lucrărilor spre Poarta Sărutului. Eu cred, în principiu, că 2019 va fi anul în care aceste lucrări pot fi finalizate. Lucrările care ţin de primărie, atâta timp cât suntem într-un fel condiţionaţi de lucrările CEZ şi a celor de la Gaze, nu cred că vor începe anul acesta”, a explicat primarul din Târgu Jiu.

Romanescu a spus că nu există riscul pierderilor banilor guvernamentali alocaţi de Ministerul Dezvoltării dacă primăria nu demarează lucrările până la finele anului, ci doar finanţarea acordată de CEZ se poate pierde dacă nu încep lucrările în 2018.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: