Ar dori să muncească, dar e respins la angajare. „Vreau să ştiu ce se întâmplă”

Un gorjean care îşi doreşte să lucreze ca paznic este supărat pe autorităţi, dar şi pe firmele de securitate. Bărbatul de 60 de ani spune că a făcut nenumărate drumuri la Șomaj, ca să-şi găsească un loc de muncă, iar după ce a primit repartiţie, firmele, rând pe rând, l-au refuzat la angajare, spunându-i că posturile declarate vacante s-au ocupat. Cu toate acestea, bărbatul nu înţelege de ce posturile respective încă mai figurează pe site-ul AJOFM Gorj.

Bărbatul spune că a încercat să se angajeze la cel puţin şapte firme care au comunicat anumite locuri vacante de agent de securitate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. De altfel, oferta agenţilor economici gorjeni pentru astfel de posturi este una mare, judecând după datele publicate de agenţie pe site-ul propriu.

Gorjeanul a explicat că după fiecare repartiţie care i se dă de către funcţionarii AJOFM Gorj se prezintă la respectivul angajator, dar i se comunică din start că postul respectiv s-a ocupat, asta deşi el figurează vacant pe site-ul instituţiei. Bărbatul crede că agenţii economici evită să-l angajeze din cauza vârstei: „Eu am calificare ca agent de securitate şi am primit de la Șomaj 7-8 repartiţii până acum, la firme diferite. De fiecare dată mi se spune că postul a fost ocupat anterior, dar a doua zi posturile sunt din nou publicate pe site. Vreau să ştiu ce se întâmplă. Ori publică posturile fictiv, să pară că sunt locuri de muncă, ori sunt refuzat pentru că am 60 de ani şi toate firmele preferă personal mai tânăr”.

Conducerea AJOFM Gorj vine cu explicaţii. Firmele comunică locurile de muncă vacante, dar nu anunţă în timp util agenţia de şomaj că au finalizat procesul de recrutare, pentru a ca acestea să fie scoase din baza de date. Sunt şi situaţii în care firmele se răzgândesc în ceea ce priveşte angajarea de personal, pentru că, poate, au pierdut un contract şi nu mai au nevoie de o suplimentare a numărului angajaţilor. Cu toate acestea, firmele ar avea de câştigat dacă l-ar angaja pe gorjeanul de 60 de ani, pentru că ar fi sprijinite financiar de stat. „Pentru că are 60 de ani, noi, agenţia, putem să subvenţionăm timp de 5 ani, până îndeplineşte condiţiile de pensionare”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: