Biserică nouă în Târgu Jiu, cu hramul Sf. Irodion

Mitropolia Olteniei va ridica o nouă Biserică în Municipiul Târgu Jiu. Lăcaşul de cult va fi construit pe strada Jiului, strada paralelă cu centura oraşului, şi va servi cetăţenii din partea de Nord-Vest a oraşului, dar mai ales pe cei din cartierul Tismana. Parohia va purta numele Sfântului Irodion de la Lainici, ultimul sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă în anul 2009. Preotul paroh al acestei noi Biserici, Daniel Diaconescu, a precizat importanţa construirii acestui lăcaş de cult.

Municipiul Târgu Jiu se îmbogăţeşte cu o nouă Biserică. Lăcaşul de cult va fi ridicat pe strada Jiului, pe un teren ce aparţine primăriei şi dat cu drept de superficie Mitropoliei. Parohia Sfântul Irodion de la Lainici, căci aşa se va numi, va veni în sprijinul locuitorilor din partea de Nord-Vest a oraşului, anunţă preotul paroh Daniel Diaconescu. „Este o biserică de cartier pentru cetăţenii din strada Tismana şi în general pentru cetăţenii din partea de Nord-Vest, pentru că ei ţin de Biserica de la Parâng şi distanţa era foarte mare. Se resimţea nevoia asta în rândul oamenilor. A fost decizia Mitropoliei Olteniei cu sprijinul primăriei Târgu Jiu. Eu am fost numit preot paroh la această Biserică care va purta hramul Sfântului Irodion de la Lainici, ultimul sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă”, a spus preotul Daniel Diaconescu.

Finalizată în zece ani

Preotul Diaconescu a precizat că finanţarea constituie o problemă, dar mai ales numeroasele avize ce sunt necesare unei astfel de construcţii. „Suntem încă în faza de proiect, urmează să întocmim documentaţia pentru autorizaţia de construcţie, după care se va licita lucrarea. Construcţia este complexă, arhitectura deosebită, stilul bizantin trebuie respectat, nu va fi uşor. Cred că sunt grăbit când spun că abia peste zece ani se va putea intra în ea. Dacă Biserica Militară a fost gata după opt ani în condiţiile în care a fost finanţată de Ministerul Apărării Naţionale, în cazul nostru va fi mai mult. Finanţarea este asigurată de Mitropolie, sponsorizări şi contribuţia cetăţenilor”, a spus preotul Daniel Diaconescu.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: