Veteran trecut de suta de ani, omagiat de Garnizoana Târgu Jiu

Garnizoana Târgu-Jiu şi Garnizoana Târgu-Cărbuneşti, organizează miercuri, 29 aprilie, între orele 11.00 şi 11.30, Ziua Veteranilor de Război. Pentru că 2015 este Anul Veteranilor de Război, militarii i-au vizitat acasă pe cei mai în vârstă supravieţuitori, col. (ret.) Ţundrea Alexandru – 104 ani şi Sg. (ret.) Anescu Nicolae- 94 ani.

Ceremonialul militar şi religios se va desfăşura la Cimitirul Eroilor din Municipiul Târgu-Jiu, unde sunt invitaţi să participe veteranii de război, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război- filiala Gorj, ai autorităţilor publice locale, ai instituţiilor de cultură şi  instituţiilor publice de apărare şi siguranţă naţională.

Activitatea va începe cu o slujbă religioasă în memoria eroilor căzuţi la datorie, va continua cu alocuţiuni ale reprezentanţilor autorităţilor publice locale, depuneri de coroane, buchete şi jerbe de flori la Troiţa instalată în Cimitirul Eroilor şi se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

Anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor de Război. Pentru devotamentul, onoarea,  demnitatea şi spiritul de sacrificiu cu care au slujit şi apărat valorile fundamentale ale României, o parte din veteranii de război din Municipiul Târgu-Jiu, care mai sunt în viaţă, au primit în săptămâna premergătoare Zilei Veteranilor de Război- 29 aprilie 2015, vizita militarilor din Garnizoana Târgu-Jiu. „Este un gest simbolic şi un moment prin care apreciem, încă o dată, jertfa, onoarea şi solidaritatea bravilor veterani de război şi a miilor de soldaţi români care şi-au dat viaţa pe fronturile din întreaga lume. Ne exprimăm deosebita preţuire faţă de eroii gorjeni căzuţi pe câmpurile de luptă, dar şi faţă de eroii care astăzi se află printre noi - veterani de război, şi le mulţumim pentru activitatea impresionantă desfăşurată în acest sens, asigurându-i de sprijinul pe care Garnizoana Târgu-Jiu îl va acorda de fiecare dată cu înţelegere, ataşament şi consideraţie”, arată comandantul Garnizoanei Târgu Jiu, col. ing. Marin Bran.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: