Au adus în Gorj trofeul festivalului de folclor de la Caracal

Două tinere artiste ale Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu au reuşit să obţină două premii importante la  Festivalul de Folclor „De dor de primăvară”, ce s-a desfăşurat luna aceasta la Caracal. Andrada Betej a luat trofeul festivalului, iar Săndica Dochiu a obţinut menţiune la acest festival.

Andrada Betej, în vârstă de 13 ani, elevă în anul I de perfecţionare la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, a obţinut Trofeul Festivalului „De dor de primăvară”, ediţia a XI-a, ce s-a desfăşurat în zilele de 23 şi 24 aprilie la Caracal. Andrada a dat dovadă de recunoştinţă faţă de profesorul care a pregătit-o pentru acest concurs. „Vreau să-i mulţumesc doamnei profesoare Camelia Argint, deoarece fără sprijinul dânsei nu aş fi ajuns pe scena festivalului din Caracal. Mulţumesc şi juriului că a avut încredere în mine. A fost o experienţă foarte frumoasă. La acest festival am interpretat piesele: Lină, Lină, Cătălină şi Doina plugarului”, a spus Andrada Betej.

 „Şi la mine a fost o experienţă foarte frumoasă. Vreau să-i mulţumesc doamnei Camelia Argint pentru pregătire, nu ajungeam fără sprijinul dumneaei pe scena multor festivaluri. Sperăm să urmeze cât mai multe”, a spus Săndica Dochiu.

Mihaela Daju, o altă elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, îndrumată de dascălul Ion Drăgan, a reuşit să obţină premiul I la Festivalul „Artă sau violenţă”, de la Craiova, ce s-a desfăşurat în data de 24 aprilie.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: