Crucea Roşie Gorj strânge bani pentru sinistraţii din Nepal

Crucea Roşie Română se alătură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie şi lansează „Apelul pentru Nepal”. Gorjenii au la dispoziţie conturi în lei şi euro pentru a sprijini sinistraţii. Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal a depăşit 5.000 de morţi, iar peste 11.000 de oameni au fost răniţi, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de NBC News.

Premierul ţării, Sushil Koirala, a avertizat că bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000 de morţi, dând asigurări că operaţiunile pentru găsirea eventualilor supravieţuitori continuă.

Campania Crucii Roşii constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel. Sumele colectate vor fi direcţionate către Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de hrană, asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Rapoartele de până acum arată că zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, lipsa hranei, a adăpostului şi a apei potabile sunt principalele probleme cu care se confruntă supravieţuitorii.

Crucea Roşie din Nepal în colaborare cu autorităţile naţionale au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie si Semilună Roşie a lansat un Apel Internaţional de Urgenţă. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 milioane euro.

Toţi ce care vor să întindă o mână de ajutor o pot face donând bani în conturile Crucii Roşii Române. Pentru donaţii online se poate accesa site-ul  www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: 

LEI: RO14BRDE410SV34436474100

EURO: RO02BRDE410SV34436714100.

Pentru informaţii suplimentare puteţi să o contactaţi pe Cristina Moraru, Coordonator colecta fonduri tel: 0737-524.269.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: