Biserica se află pe gai mari

Cel mai mult, la mine acasă, prind posturi de muzică, de sport și de religie. În ordinea asta. Aparent, acestea trei sunt cele mai respectabile nișe din România. Și nici nu mă miră. Lumea vine de la biserică duminica și, până începe meciul lui Steaua (ale-ale!) bagă un Guță sau un Salam, să treacă timpul mai repede. Despre primele două n-aș vrea să vorbesc. Muzica și sportul nu m-au călcat încă pe bătături suficient cât să mă facă să urmăresc posturile respective cu atenție. Mă deranjează moderat, doar cât să trec cu zapatul pe lângă ele. La Trinitas și Speranța TV, în schimb, zăbovesc adeseori, tocmai ca să le pot combate mai în cunoștință de cauză. Și, credeți-mă, spectacolul manipulării, al exhibării mediocrității și, mai ales, al ipocriziei ar face invidioasă orice televiziune de știri aservită politic. Aservirea religioasă e mult mai gravă.

Săptămâna trecută, un prezentator de la Speranța TV a dedicat o emisiune întreagă problemei homosexualității. A explicat de ce Dumnezeu îi urăște pe homosexuali și cum i-a pedepsit El pe cei din Sodoma și Gomora tocmai din această cauză. Apoi a tras concluzia că homosexualitatea este un păcat la fel de mare precum crima sau furtul și ar trebui pedepsită ca atare, prin lege. Mai mult, părințelul a dat ca exemple mai cunoscute de mânie divină împotriva pederaștilor Grecia Antică și Imperiul Roman. Care de aia s-au prăbușit, zice Speranța TV: că le plăcea să se ardă la lorgean. Nimic despre faptul că mulți ar prefera o lumea doar cu bărbați homosexuali dar cu valorile intelectuale și morale ale Greciei Antice decât una ca asta de acum, dar plină de hetero.

După cum v-am mai spus, defectul care mă deranjează pe mine cel mai mult la oameni este ipocrizia. Asumarea relelor și a prostiilor îl absolvă pe cel care le comite, după părerea mea. Dar să vii tocmai tu, creștinism, cu o mare problemă legată de homosexuali, mi se pare cam mult. Tocmai tu, cu scandalurile cu preoții catolici pedofili. Tocmai tu, care ai o incidență de nu-știu-câte zeci de ori mai mare de homosexualitate în cazul călugărilor ortodocși, față de oamenii normali. Tocmai tu-

Nimic din ceea ce se întâmplă în natură nu este contra naturii. Dacă se întâmplă și Dumnezeu există, înseamnă că el așa vrea să se întâmple, pentru că e Atotputernic. Deci nu vă mai obosiți. Homosexualitatea se întâmplă.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: