Bisericile din Gorj, verificate de pompieri

Bisericile de pe raza județului Gorj au fost luate la verificat de către pompierii gorjeni, tocmai pentru a evita  posibile tragedii în Noaptea de Înviere. Reprezentanții ISU Gorj au vrut să se asigure că lăcașurile de cult sunt pregătite pentru a interveni în cazul izbucnirii unui incendiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, spune că și cetățenii trebuie să respecte măsurile de protecție, mai ales atunci când aprind lumânări.

”Instituția noastră a verificat toate lăcașurile de cult județului Gorj, tocmai pentru a ne asigura că nu există riscuri în ceea ce privește situațiile de urgență. Trebuie să le atragem atenția cetățenilor că se permite circulația cetățenilor, însă doar pentru participarea la slujbe. Totodată, le atragem atenția să respecte măsurile de protecție, vorbind și despre aprinderea lumânărilor pentru a preveni eventualele situații de urgență”, a spus Florin Chisim.

Pompierii gorjeni au verificat și dacă personalul este instruit pentru a evita îmbulzeala la slujbe, dar și pentru a asigura căile de evacuare și de acces ale mașinilor de intervenție.

”Ne-am asigurat că există și mijloace de primă intervenție, că utilizatorii acestor clădiri știu să adopte un comportament corect atunci când se produce o situație de urgență. Acolo unde se impune, vor fi luate măsuri pentru a fi remediate, iar dacă este cazul vor fi aplicate și sancțiuni”, a mai spus Chisim.

La nivelul județului Gorj se află 423 lăcașuri de cult.

Vizualizări: 748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: