BLOCAJ: Primăria a rămas cu numai cinci angajaţi

La Ionești este primăria din țară care are cei mai puțini angajați. Această instituție administrativ teritorială funcționează numai cu 5 salariați. Funcționarii fac cu greu faţă volumului de muncă și speră să aibă colegi noi. Primarul din Ionești a făcut nenumărate solicitări la Prefectura Gorj pentru deblocarea posturilor, însă fără rezultat.

De aproximativ trei ani, activitatea primăriei Ionești a fost dată peste cap odată cu pensionarea unui număr de șase salariați. Ajutați de lege, aceștia au ieșit la pensie anticipat și în această situație au mai rămas numai 5 angajați în primărie, care fac cu greu față volumului mare de muncă. În mod normal primăria Ionești ar trebui să aibă 29 de angajați cu asistenții personali. „Este o problemă foarte gravă la Ionești. La nivel național noi suntem primăria cu cei mai puțini salariați. Când am venit eu primar aici erau 11 salariați, iar în 2010 a venit o lege care a permis ieșirea la pensie a mai multor funcționari din cadrul primăriei. Au ieșit la pensie anticipat cinci angajați din primărie. După demersurile pe care le-am făcut la Prefectură, iar apoi la Guvern, nu am rezolvat nimic. La ora actuală lucrez cu cinci angajați dintre care unul pe compartimentul juridic, unul la asistență socială, unul la compartimentul agricol, la contabilitate și la taxe și impozite”, a precizat Marian Tătaru.

Are nevoie de specialiști la primărie

Marian Tătaru, primarul din comuna Ionești, speră să se deblocheze această situație și să poată da drumul la angajări. Edilul are nevoie de specialiști pe mai multe compartimente din primărie, însă acum încearcă să scoată la concurs postul de secretar. „Am mai avea nevoie de personal pentru compartimentul urbanism, acum scot la concurs postul de secretar al comunei pentru că nu am, mi-ar mai trebui un cadastrist, cineva la registrul agricol și la taxe și impozite, ca să putem să lucrăm în limite cât de cât normale. Este foarte greu pentru salariații existenți, că nu pot să facă față numărului mare de probleme cu care vin cetățenii”, a mai spus primarul din Ionești.

Face cu greu față problemelor din primărie

Maria Andrei este singura salariată de la compartimentul de asistență socială. Pe lângă atribuțiile de serviciu pe care le are și care  nu sunt deloc puține, trebuie să suplinească și lipsa altor funcționari. „Este foarte greu. Nu mai știu ce să fac mai întâi. Avem și probleme sociale, trebuie să fac și anchete, trebuie să primesc cereri pentru ajutorul de încălzire, urmează anchete sociale, trebuie să distribui alimentele de la UE și multe alte lucrări specifice compartimentului meu la care se mai adaugă și alte probleme care trebuiesc rezolvate”, a spus Maria Andrei.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: