Blocurile operatorii, modernizate după 3 decenii de funcţionare

Blocurile operatorii ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu au fost reabilitate după aproape 30 de ani de funcţionare, perioadă în care medicii chirurgi gorjeni au fost nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în săli în care vântul şuiera printre giurgiuvelele crăpate ale geamurilor. Valoarea lucrărilor de reparaţii depăşeşte 4 miliarde lei vechi. Autorităţile judeţului promit că vor găsi fonduri şi pentru dotarea cu aparatură modernă a sălilor operatorii.

Lucrările de reabilitare a blocurilor operatorii din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu au fost finalizate. Medicii chirurgi vor putea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii civilizate, după ce în ultimii ani au fost nevoiţi să-şi facă meseria în săli cu tâmplărie crăpată, prin care şuiera vântul. Autorităţile judeţului promit că vor găsi fonduri pentru a dota sălile operatorii cu aparatură modernă. „Sălile de operaţie nu mai corespundeau cu standardele europene. Pe jos era gresie, iar vântul sufla prin tâmplărie. Am reuşit să renovăm toate cele 9 săli operatorii, de la Chirurgie I şi II, Urologie şi Ortopedie. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 427 mii de lei. Vom încerca din veniturile spitalului, din veniturile proprii sau cu bani de la minister să începem dotarea blocurilor operatorii cu aparatură modernă”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

3600 de intervenţii chirurgicale pe an

În ciuda condiţiilor de muncă neadecvate, medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu nu şi-au întrerupt activitatea nici măcar pe perioada lucrărilor de reabilitare. „Din anul 1986, de când s-a dat spitalul în folosinţă, nu s-au făcut nici un fel de reparaţii. Cu toate acestea, activitatea nu s-a întrerupt nici măcar pe timpul lucrărilor de reabilitare. Anual, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu se efectuează aproximativ 3600 de intervenţii chirurgicale. Suntem doar 9 medici chirurgi şi vreo 5 medici la Ortopedie. Ţinând cont de populaţia judeţului cred că personalul medical este insuficient. După părerea mea, numărul cadrelor medicale de la un spital ar trebui stabilit în funcţie de populaţia judeţului respectiv”, a declarat Emil Sandu, şeful Secţiei Chirurgie I. Acesta a mai precizat că se impun îmbunătăţiri şi la staţia de sterilizare. „În momentul de faţă, mai trebuie reabilitate staţia de sterilizare şi blocul electric din blocul operator. De asemenea, avem o serie de instrumente medicale care ar trebui înlocuite”, a menţionat Emil Sandu.

PROMISIUNI:

Potrivit lui Ion Călinoiu, Consiliul Judeţean va încerca să obţină fonduri pentru a extinde investiţiile la Spitalul Judeţean. „Încercăm să obţinem fonduri pentru înlocuirea lifturilor şi reabilitarea Dispensarului TBC”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: