Concursuri cu cântec la „Doina Gorjului”. Porumbel: Nu e nici un aranjament

Omul şi postul la concursurile organizate de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Ansamblul angajează solist instrumentist debutant, instrumentist debutant şi solist vocal, treapta profesională III. Concursurile vor începe în data de 12 iunie.

Pentru postul de solist instrumentist şi-a depus candidatura violonistul novăcean Florin Chiriţoiu, fost consilier cu atribuţii de director la Casa de Cultură din Novaci. Postul de instrumentist debutant este dorit de clarinetistul Daniel Busnea, din Vîlcea, fost artist la Orchestra Naţională Valahia, un apropiat al solistei Victoriţa Lăcătuşu.

Tânărul artist mehedinţean Marian Medregoniu şi-a depus candidatura pentru postul de solist vocal. Medregoniu a mai lucrat pentru „Doina Gorjului”, însă contractul a fost pe o perioadă determinată.

Surse neoficale spun că acest concurs este organizat tocmai pentru a-l promova pe Medregoniu, iar mulţi dintre artiştii ansamblului ar fi deranjaţi de faptul că în ultimii ani au fost aduşi numeroşi mehedinţeni în cadrul ansamblului.

Directorul Gheorghe Porumbel spune că este cel mai transparent concurs organizat vreodată. Mulţi s-au întrebat de ce la postul de solist vocal una din condiţii este aceea de a fi voce bărbătească. „Chiar nu este pe niciun fel de aranjament. Jur cu mâna pe inimă că nu este niciun fel de aranjament. Am auzit şi eu că cine vine, de ce vine, că sunt aranjate. Postul de solist este deschis pentru toţi bărbaţii care cântă. Ne trebuie şi nouă aici. Trebuie să facem şi noi o orientare, nu poţi să faci aici numai ciorbă de soliste şi să n-ai şi bărbaţi, să fie un echilibru. Au zis că de ce e de Mehedinţi şi nu de Gorj. Pentru că de Gorj am fete deocamdată”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Vor mai urma şi alte concursuri, dă asigurări conducerea ansamblului. „Cât de curând iese la pensie Natalia Gorjanu”, a mai declarat Porumbel.

Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: