S-a publicat lista beneficiarilor de locuinţe ANL. 800 de târgujieni, respinşi!

Veşti proaste pentru aproape 800 de târgujieni. Solicitările acestora pentru o locuinţă ANL au fost respinse de primărie. În cursa pentru o astfel de unitate locativă au rămas mai puţin de 400 de solicitanţi. Doar 66 de garsoniere şi apartamente ANL sunt disponibile în acest an.

Circa 1.200 de solicitări au fost depuse la Primăria Târgu Jiu de către tinerii care sperau să obţină o locuinţă în blocurile de tip ANL. Mare parte din dosare, 777 mai exact, au fost respinse din diverse motive. Nemulţumiţii au posibilitatea să depună contestaţii până vineri, 8 iunie, ora 14.00. Listele pot fi consultate pe site-ul Primăriei Târgu Jiu. „Sunt dosare de tot felul. Incomplete, nu au depus documente, nu se pot stabili punctajele. În momentul în care se modifică ceva, i-am notificat de atâtea ori să-şi completeze dosarele, dar nu au făcut-o”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din Primăria Târgu Jiu.

Multe dintre dosare au fost respinse şi pentru că solicitanţii depăşiseră vârsta, deţineau în proprietate o altă locuinţă sau nu aveau un loc de muncă. După ce vor fi soluţionate contestaţiile, lista finală cu dosarele eligibile va fi avizată de Consiliul Local, cel mai probabil în şedinţa din data de 25 iunie.

Locuinţele vor fi repartizate în şedinţă publică. Solicitanţii vor avea posibilitatea să-şi aleagă locuinţa în funcţie de punctajul pe care l-au obţinut la evaluarea dosarului. Un număr de 66 de unităţi locative vor fi repartizate anul acesta. 40 dintre acestea sunt apartamentele şi garsonierele noi din blocurile la care încă se lucrează în zona Narciselor. Restul sunt locuinţe care s-au eliberat între timp în vechile blocuri ANL. „În ceea ce priveşte cele două noi blocuri din zona Narciselor, constructorul are termen pentru executarea lucrărilor sfârşitul lunii august. În proporţie de 80-90% sunt terminate. La amenajări interioare lucrează acum”, a explicat primarul Marcel Romanescu.  

Vizualizări: 2,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: