100.000 de români, îmbrăcaţi în ie. Sărbătoare la Hobiţa!

Mii de gorjeni sunt aşteptaţi de Sânziene în satul Hobiţa al comunei gorjene Peştişani, pentru a sărbători cum se cuvine ia tradiţională. Este vorba de cea de-a III-a ediţie a Festivalului „RomânIA Autentică”.

Mai mult, în zilele de 23 şi 24 iunie, festivalul se va desfăşura simultan în Iaşi, Braşov şi Hobiţa. Anul acesta, organizatorii aşteaptă peste 100.000 de români să celebreze această sărbătoare a iei.

Prima zi a festivalului este dedicată atelierelor de creaţie, meşteşugarilor. Astfel, participanţi vor avea ocazia să înveţe una dintre tehnicile folosite în atelierele de ţesut, mărgelit, cusut cu motive tradiţionale, încondeiat ouă sau de tors lână, croşetat, olărit etc.

Cea de-a doua zi a festivalului este rezervată spectacolelor folclorice care se vor desfăşura cu concursul unor artişti de prestigiu. La Hobiţa, în Poiana Mare, vor urca pe scenă artiştii Ansamblului „Doina Gorjului”.

„Hobiţa, Iaşi, Braşov sunt tot atâtea motive pentru ca participanţii să îşi îmbrace ia, singurul bilet necesar, pentru a participa în 23-24 iunie la o ediţie pusă sub semnul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”, au transmis organizatorii festivalului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Municipiului Iaşi, Primăria şi Consiliul Local Peştişani, Flori de ie, Patronatul Femeilor din Meşteşugărit şi alţi parteneri.

Vizualizări: 2,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: