Boc şi Blaga, pacea de la Târgu Jiu

Cei doi aspiranţi la şefia Partidului Democrat Liberal au venit sâmbătă la Gorj împreună, pentru a participa la alegerile ce au avut loc în cadrul organizaţiei judeţene. Atât actualul preşedinte Emil Boc, dar şi secretarul general Vasile Blaga au luat cuvântul în faţa colegilor ale căror voturi le aşteaptă la mijlocul lunii mai. Deşi din afară par a fi adversari, după discursurile rostite către portocalii din judeţ reiese clar că ambii şi-au dat seama că lupta trebuie să o ducă nu între ei, ci cu Uniunea Social Liberală.

Emil Boc nu a pomenit nimic despre contracandidatul său la şefia PDL. „Aşa cum am fost uniţi când a fost cel mai greu sunt convins că vom fi mai uniţi şi după 15 mai şi acest partid va câştiga alegerile pentru că face o altă politică decât celelalte partide. Cea mai bună politică e aceea a rezolvării problemelor oamenilor. Politica adevărată nu înseamnă fraze demagogice la televiziunile de atac, ci să fii printre oameni şi să le rezolvi problemele sau să le spui când nu le poţi rezolva. Dacă nu luam aceste măsuri poştaşul nu mai venea cu pensia sau casierul nu mai dădea salariul. Acolo ajungeam dacă nu reduceam cheltuielile bugetare pentru a avea un buget după potenţialul acestei ţări. Această parte nu s-a văzut, dar eram aproape de ea. Când vor fi chemaţi să voteze, românii vor avea de ales între oameni care atunci când e greu îşi asumă lucrurile şi nu dau bir cu fugiţii sau în oameni care patru ani au stat în opoziţie şi nu au susţinut nicio măsură pentru ca România să nu se scufunde şi au făcut circ la televiziunile lor de atac", a spus Boc.

La rândul său, Vasile Blaga nu l-a atacat pe Boc, ci, din contră, l-a inclus pe preşedintele Traian Băsescu într-un parteneriat cu PDL. „Adversarii noştri sunt în afara PDL şi ne sunt adversari inclusiv în marile proiecte pe care noi trebuie să le îndeplinim pentru că suntem datori cu acel mare proiect - reforma constituţională. Aici să vedem dacă avem capacitatea de a duce mai departe voinţa poporului de a reduce numărul de parlamentari. Va trebui să ne batem cu PSD şi PNL, ăia sunt adversarii noştri. Indiferent că le place unora sau nu, partenerul nostru a fost şi este preşedintele Traian Băsescu. Am şi eu un proiect împreună cu preşedintele Traian Băsescu. (...) Putem împreună cu Traian Băsescu, dar şi Traian Băsescu poate împreună cu noi. Probabil va fi o competiţie, dar ce e rău? Eu nu văd nimic rău în asta. Eu nu am decât camarazi în PDL şi am foarte mulţi prieteni”, a menţionat Blaga.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: