Hoară şi Militaru se bat pentru acelaşi scaun

Democrat-liberalii gorjeni nu se grăbesc să îşi depună candidaturile la funcţiile de conducere de la nivelul organizaţiei, deşi alegerile sunt programate săptămâna viitoare, iar termenul limită de înscriere în cursă expiră sâmbătă la ora 16.00.

Două candidaturi pentru funcţia de secretar executiv şi două pentru cea de vicepreşedinte figurau oficial ieri în documentele PDL Gorj, în rest purtându-se negocieri şi discuţii până în ultima clipă, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută la organizaţia municipală a portocaliilor. În spatele „necandidaturilor” se desfăşoară însă întâlniri între diferitele aripi şi grupuri din organizaţie, pentru ca, în cele din urmă, să fie luată decizia unei candidaturi doar în condiţii de victorie.

Adversarul Hoară

Postul de prim-vicepreşedinte este cel mai disputat din PDL Gorj, la cel de preşedinte existând doar o singură candidatură, cea a senatorului Ion Ruşeţ, parlamentarul aşteptând validarea de la centru, validare care, teoretic, nu poate să nu fie acordată. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte există deja doi candidaţi cerţi, care spun că îşi vor depune azi documentele la partid în acest sens.

Deputatul Severus Militaru ne-a confirmat că intră în cursa pentru funcţia respectivă în echipa senatorului Ruşeţ, echipă care îl va include, cel mai probabil, şi pe primarul de la Rovinari, Dorin Filip. Edilul are deja susţinători, unul dintre ei fiind colegul său de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojmanu, aspirant şi el la un post de vicepreşedinte. „Eu pe domnul Filip îl susţin din partea primarilor şi cred că şi domnul Militaru va ieşi prim-vicepreşedinte, mai ales că a făcut blat cu domnul senator, aşa cum aţi scris dumneavoastră presa”, spune primarul din Roşia de Amaradia.

Adversar al celor doi prim-vicepreşedinţi ai echipei Ruşeţ ar putea fi considerat Marcel Hoară, care spune că el, spre deosebire de colegii săi, vine în faţa votanţilor din PDL Gorj cu o platformă electorală din 12 puncte. „Eu voi prezenta o platformă program în care vorbesc despre cum văd eu dezvoltarea Gorjului în următorii ani, despre cum putem rezolva probleme din minerit şi energie. Restul, cu echipe, cu grupuri, sunt lucruri în care nu mă bag”, spune Hoară, care candidează pentru prima dată la o funcţie importantă în PDL Gorj.

„Eu pe domnul Filip îl susţin din partea primarilor şi cred că şi domnul Militaru va ieşi prim-vicepreşedinte, mai ales că a făcut blat cu domnul senator, aşa cum aţi scris dumneavoastră presa”

Liviu Cotojman, primar Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: