Primarii de pe colegiul lui Ruşeţ îl sprijină pe Filip

Primarul din Rovinari, Dorin Filip, are discuţii cu mai multe organizaţii şi spune că are votul sigur al primarilor de pe colegiul senatorului Ruşeţ şi chiar de pe cel al deputatului Militaru. În contextul alegerilor din 19 martie Militaru îi aminteşte lui Ruşeţ despre înţelegerea lor. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte au intrat în cursă deputatul Severus Militaru, primarul Dorin Filip şi secretarul de stat Marcel Hoară. 

 „Există o înţelegere  între senatorul Ruşeţ şi subsemnatul”, s spus deputatul Severus Militaru, după ce, prin depunerea candidaturii lui Marcel Hoară, bătălia din cadrul PDL Gorj pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte s-a înteţit. Dacă primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, are ca şi asigurată o astfel de poziţie fiind susţinut de mulţi dintre primari şi preşedinţi de organizaţii, adevărata bătălie politică pare să se dea între Hoară şi Militaru.

„Există o înţelegere pe care nu putem să o negăm“

Severus Militaru speră să fie respectată înţelegerea pe care a făcut-o cu senatorul Ion Ruşeţ. Deputatul de pe Colegiul nr. 4 a renunţat la a mai candida la funcţia de preşedinte al PDL Gorj, deşi începuse un fel de campanie internă, a anunţat că-l susţine pe Ion Ruşeţ, urmând să se mulţumească doar cu poziţia de prim-vicepreşedinte. Situaţia s-a schimbat când Marcel Hoară a intrat în competiţie.

„Este un lucru bun că este competiţie. E adevărat există o înţelegere pe care nu putem să o negăm dar competiţie trebuie să existe, Mica înţelegere între senatorul Ruşeţ şi subsemnatul că trebuie să ne susţinem fiecare pentru funcţiile pentru care am depus candidaturi“, a spus Militaru.

Voci din partid susţin că adevărata bătălie pentru postul de prim-vicepreşedinte se va duce între Marcel Hoară şi Severus Militaru, întrucât Ion Ruşeţ îşi doreşte un prim-vice care să reprezinte zona Motru şi altul pe cea a Rovinariului. În ciuda competiţiei iscate, Severus Militaru are numai cuvinte de laudă la adresa lui Marcel Hoară despre care spune că are susţinerea primarilor pe care i-a ajutat să acceseze fonduri.

Marcel Hoară spune la rându-i că are tot respectul faţă de deputatul Severus Militaru, însă competiţia şi votul delegaţilor trebuie să fie suverane, pe 19 martie.

Filip, susţinut chiar şi de colegiul lui Militaru

Dorin Filip, primarul din Rovinari, a declarat că a avut deja discuţii cu organizaţiile din judeţ care i-au promis sprijinul la conferinţa de alegeri de sâmbătă. Interesant este că primarii de partea sa sunt chiar şi cei de pe colegiul senatorului Ion Ruşeţ, care-i promisese susţinere lui Militaru.

Mai mult, potrivit lui Filip, şi cei de pe colegiul lui Militaru i-au promis votul. „Am discutat în mare cu organizaţiil. Majoritatea sunt de partea mea, cei de pe colegiul domnului senator Ruşeţ mi-au promis că mă sprijină, cei de pe colegiul domnului Militaru, am avut discuţii chiar şi de pe colegiul domnului Cosmin Popescu“, a spus Filip la Radio Infinit.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: