Bocşe, condamnat şi obligat să dea mita înapoi

Instanţa de judecată a pronunţat o primă sentinţă, care nu este definitivă, în cazul fostului şef de resurse umane de la OCPI Bucureşti, Iulian Bocşe, fost primar de Crasna în urmă cu mai mulţi ani şi fost ofiţer al Ministerului de Interne. El a fost reţinut şi arestat preventiv o perioadă după ce a fost prins luând 5000 de euro dintr-o sumă de 15.000 de euro pe care o ceruse pentru a truca un concurs de angajare.

Magistraţii l-au condamnat acum pe Bocșe la 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu 4 ani termen de încercare, timp în care fostul director nu are voie să recidiveze. În plus, în tot acest timp, el trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților, să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii și să facă rost și de cei 5000 de euro pe care statul îi va confisca de la el.

În același dosar a mai fost judecat omul de afaceri Dan Constantin Cuzuc și Simona Elena Toader, cea care a fost la concursul de angajare și a și câștigat pentru că își aranjase lucrurile dinainte. Cei doi au primit sentințe identice, fiind condamnați la câte 2 ani și 9 luni de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. În acest timp, cei doi inculpați trebuie să fie și ei permanent la dispoziția autorităților și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, fiecare din cei trei inculpați fiind obligați la plata unor cheltuieli judiciare către stat de 2500 de lei. Sentința poate fi atacată cu apel.

La momentul finalizării cercetărilor, procurorii DNA au informat că „inculpatul Bocşe Iulian a pus la dispoziţia concurentei răspunsurile corecte la proba scrisă a acestui concurs şi i-a acordat, în mod discreționar şi vădit părtinitor, aceleiaşi inculpate, la proba orală a concursului, o notă suficient de mare pentru ca aceasta să promoveze concursul. Prin aceasta, inculpatul a cauzat o vătămare atât intereselor legitime ale persoanei contracandidate la ocuparea respectivului post, cât şi o vătămare a intereselor legitime ale persoanei juridice organizatoare a concursului (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti), şi obţinând astfel pentru inculpata Toader Simona Elena un folos necuvenit constând în promovarea de către aceasta, în condiţii de vădită incorectitudine, a concursului la care a participat... După numirea inculpatei Toader Simona Elena în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocșe Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: