Boeriu: Ministerul a calculat greşit reducerile de paturi de la Gorj

Vestea că unităţile spitaliceşti trebuie să-şi reducă numărul de paturi nu este pe placul managerilor care sunt siguri că în felul acesta vor pierde bani din buget. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj crede că Ministerul Sănătăţii a făcut o greşeală când a calculat numărul de paturi care trebuiesc reduse.

Ordinul care a ajuns miercuri în judeţul Gorj şi care vizează reducerea numărului de paturi cu 350 a pus pe jar nu numai managerii de spital ci şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. „Este normal să fie nemulţumiţi de această reducere a numărului de paturi. Noi o să cerem lămuriri cu privire la acest ordin şi apoi să avem o întâlnire cu managerii de spitale, care sunt convins că nu sunt de acord. La întâlnire va fi şi preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, al Consiliului Judeţean şi prefectul judeţului”, spune Boeriu.

Managerii de spital nu văd cu ochi bun această reducere a numărului de paturi. „Nu sunt de acord cu reducerea numărului de paturi şi nu cred că este oportună pentru că la Dobriţa a crescut adresabilitatea şi numărul pacienţilor este în creştere”, spune Tiberiu Tătaru.

Pus în faţa acestui ordin, Marius Boeriu, crede totuşi că cei din Ministerul Sănătăţii au făcut o greşeală de calcul când au stabilit numărul de paturi care trebuie redus în judeţul Gorj. „Eu cred că este o greşeală. S-a făcut o greşeală atunci când s-a calculat numărul de posturi care trebuiau reduse. Fiecare om mai greşeşte, pentru că nu mi se pare normal ca în Gorj să fie redus numărul de paturi, în condiţiile în care paturile sunt mai puţine în raport cu numărul de locuitori prevăzut de lege”, spune Boeriu

Încă nu se ştie numărul de paturi care va fi redus în fiecare unitate spitalicească.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: