Pandurii  a încheiat sezonul cu o echipă de juniori pe teren

Media de vârstă a echipei Pandurii, trimise pe teren la ultimul meci al sezonului de către antrenorul Adrian Bogoi,  a fost  de 19,7 ani. Nici o altă echipă de Liga a doua nu a avut pe teren o echipă cu medie de vârstă sub 20 de ani în sezonul recent încheiat.

S-a vorbit de la începutul sezonului recent încheiat de faptul că Pandurii  are cel mai tânăr lot din eşalonul doi, dar la ultimul meci al sezonului echipa din Târgu Jiu a aliniat chiar un lot cu care ar putea juca şi la juniori republicani. Printre jucătorii deplasaţi la Cluj s-au numărat doi fotbalişti de 16 ani şi doi de 18 ani, restul având 19, 20 sau 21 de ani, doar doi apropiindu-se de 22 de ani. Este vorba de  Robert Gheorghe, care a primit şi banderola de căpitan, şi Alexandru Vasilescu, unul dintre cei mai vechi componenţi ai lotului actual.

Portarul Opriţa a fost la primul său meci ca titular din acest sezon, aşa că se poate spune că a debutat cu această ocazie, nici acesta neavând 22 de ani încă. Majoritatea celorlalţi jucători trimişi pe teren aveau 20 de ani sau mai puţin, iar acest lucru a scăzut mult media de vârstă a lotului, chiar sub 20 de ani, având în vedere faptul că Dănescu şi Măicăneanu au 18 ani, iar doi dintre jucătorii care au intrat, la înlocuirile efectuate de Adrian Bogoi, Safta şi Rasoveanu, au doar 16 ani.

Antrenorul Adrian Bogoi constata la finalul jocului că o mare parte dintre cei care au intrat pe teren nu aveau meciuri nici măcar în Liga 3 când au fost promovaţi de el la echipă. „Jumătate din lotul nostru este format din jucători tineri, care nici nu au jucat la nivel de Liga a 3-a.  A fost primul lor an în acest eşalon, am vrut să dăm minute tuturor şi le-am dat, ca să prindă încredere, să formăm o concurenţă, dar de multe ori a trebuit să mergem pe o formaţie standard, să lucrăm şi la relaţiile de joc, pentru că nu putem să schimbăm echipa de la meci la meci”, a explicat acesta situaţia cu care s-a confruntat la Pandurii, precizând că o astfel de echipă are nevoie de timp pentru a putea performa: „Toată lumea trebuie să accepte ideea că acestor jucători, spun eu foarte tineri, jucători noi, le trebuie o perioadă însemnată până vor forma un nucleu puternic, capabil să câştige orice meci”.

Din păcate tocmai de timp nu a putut beneficia niciodată Adrian Bogoi,de când antrenează la Pandurii, pentru că din şase în şase luni a fost nevoit să o ia de la început cu alţi jucători. Ceea ce probabil se va întâmpla şi în această vară pentru că jucătorii consacraţi ai echipei deja au plecat.

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: