Bolnav de şmecherie

Știu din mai multe surse că Nicușor Constantinescu chiar e foarte bolnav. Pe o scară de la 1 la 10, unde 10 ar fi cea mai gravă formă de cancer, al lui Nicușor cică ar fi, conform doctorilor, pe la 8. Practic, realist vorbind, incurabilă. În țară, nevastă-sa probabil suferă sincer, hărțuită, spune doamna Codruța Constantinescu, de repetatele vizite ale procurorilor care vin să mai întrebe dacă nu cumva a ajuns Nicu acasă, iar deunăzi au venit chiar să facă niște percheziții. În timpul cât polițiștii au stat în locuința fugitului la tratament, iminenta văduvă (conform lui Mazăre și chiar conform soțului) a trăit câteva zeci de minute de teroare, singură cu copii. Ulterior, a postat pe Facebook următorul mesaj: ”Până astă-noapte am fost ca un strigăt mut. Pentru cuvinte grele, pentru boală, pentru supliciul singurătății, pentru neiertări, pentru (puține) binecuvântări. Dar nu am mai putut să pun văl tăcut peste spaima lui Ștefan. "Mama, întreabă-i pe polițiști dacă am voie să merg la WC".... ”

Impresionant, într-adevăr. Dar pe urmă te uiți pe pagina gravului bolnav. Acesta s-a pozat într-un port american cu o mulțime de yacht-uri în spate, postând următorul comentariu: ”Toate bărcile și yahturile din spatele meu sunt anchetate de DNA pentru că m-au ajutat sa evadez în SUA! Blocajul e la a al 5-lea yaht care e al lui Chioru și la al 9-lea care e al lui Bush jr. Cât despre a 7-a barca, aici s-au blocat, e barca cu care a venit Kunta Kynte în SUA.”

Păi, ce și-or fi zis procurorii? ”Așa deci! Adică noi suntem fraieri și matale ești șmecher și ne iei la mișto pe internet? Stai așa, că rezolvăm.” Și ieri a fost eliberat un mandat de urmărire internațională pe numele celui care a stat plecat mai mult decât anunțase.

Asta e cu românul. Chiar și când e pe moarte e mult prea șmecher și arogant. Iar aroganța nu dă bine în combinație cu cancerul, pentru că de aroganți ți-e greu să-ți fie milă. Și ei nici nu vor asta, de fapt. Nu vor milă, vor să fie șmecheri. Cât mai pot.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: