Borcan: PC va primi în USD ce aştepta în USL

Marius Borcan, preşedintele PC Gorj, speră ca după înregistrarea protocolului USD, conservatorii să primească funcţiile de conducere de la deconcentrate care le reveneau în cadrul USL. Borcan spune despre liberalii gorjeni că au rămas alături de PSD pentru a-şi putea menţine oamenii în posturi de conducere. Ba mai mult, consideră că era normal ca şi la Gorj Partidul Naţional Liberal să fi ieşit de la Guvernare împreună cu cei pe care i-a pus în funcţii.

Rep.: Ce aduce Partidului Conservator ruperea USL?

M.B.: Evident că datele problemei se schimbă. Cu siguranţă, vor avea loc schimbări după înregistrarea USD, dar de data aceasta lucrurile vor fi şi în beneficiul PC. Partidul Conservator va primi în USD ceea ce trebuia să primească în USL. Noi am fost loiali alianţei, însă colegii noştri din ACD nu au fost corecţi. Nici nu mă gândesc ca de data aceasta lucrurile să rămână nerezolvate.

Rep.: Vizaţi posturile de conducere deţinute acum de PNL?

M.B.: Deocamdată este prematur să ne pronunţăm, însă vă pot spune că noi aveam oameni bine pregătiţi în toate domeniile de activitate. După înregistrarea USD, va avea loc o discuţie cu partenerii noştri din PSD şi vom stabili care sunt instituţiile unde vom primi funcţii de conducere.

Rep.: Când estimaţi că veţi avea această discuţie cu liderii PSD?

M.B.: Discuţia va avea loc în cursul săptămânii viitoare. Luni vom avea biroul politic, iar până la sfârşitul săptămânii vom înregistra USD. Suntem aproape de finalul campaniei de strângere de semnături pentru înscrierea USD. Partidul Conservator a trebuit să strângă 3000 de semnături, UNPR- 3000 de semnături, iar PSD- 9000 de semnături. Noi am reuşit să le strângem şi le vom depune în cursul zilei de luni. Nu am avut nici un fel de probleme în teritoriu. Într-un fel sau altul oamenii s-au bucurat de alianţa USD pentru că lucrurile nu mai putea continua ca în USL. Vrem să ni se recunoască şi activitatea noastră.       

Rep.: Cum comentaţi intenţia liberalilor de a rămâne alături de PSD, la nivelul judeţului Gorj?

M.B.: Era evident că vor să rămână alături de PSD. Când ieşi de la guvernare şi ai oameni pe funcţii este greu să-i retragi. Sunt convins că rămân alături de PSD pentru a-şi menţine oamenii în funcţii de conducere. Ar fi normal ca atunci când ieşi de la guvernare să ieşi cu oamenii tăi cu tot pentru că în momentul în care intri la guvernare intri cu oamenii tăi.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: