Dian Popescu: Putem continua în alianţă şi cu PSD

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, s-a arătat deschis oricăror colaborări la nivel local, după ruperea USL. Inclusiv cu PSD. Premierul Victor Ponta şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-ar fi asigurat că nu vor începe o prigonire a liberalilor cu funcţii. Culmea, liberalul pare mai prietenos cu PSD după ruperea USL, decât înainte.

Reporter: S-a rupt USL, d-voastră cum aţi votat în delegaţia permanentă a PNL?

Dian Popescu: USL a avut sincope în actul de guvernare, nu atât de mult în partea politică, mai mult în partea executivă. Au luat mereu din atribuţiile miniştrilor noştri. În delegaţia permanentă, cât şi în birou, am votat retragerea miniştrilor din guvernul USL.

Rep.: Ce înseamnă ruperea alianţei pentru judeţul Gorj?

D.P.: Dacă PSD nu îşi va exercita puterea politică, alianţele pot să funcţioneze în continuare la nivel politic, dar în momentul în care vom simţi că vom fi trataţi ca un partid de opoziţie, atunci într-adevăr Partidul Naţional Liberal trece în opoziţie şi în Consiliul Judeţean şi în consiliul municipal.

Rep.: Vă aşteptaţi ca în următoarea perioadă liberalii cu funcţii să fie schimbaţi?

D.P.: În acest moment îl cred pe cuvânt pe premierul Victor Ponta. A zis că nu se vor produce schimbări în teritoriu. Încerc să-l cred pe cuvânt pe premier şi pe preşedintele Cârciumaru care m-a sunat de dimineaţă. A zis că o să ne întâlnim la Gorj când o să vin, dar îşi doreşte colaborare în continuare nu îşi doreşte o rupere. Nu vreau scandal, Gorjul n-are nevoie în acest moment de scandal politic. Am stabilit o întâlnire cu preşedintele PSD pentru joi sau vineri, vom trasa nişte linii, astfel încât să nu creăm un scandal politic cel puţin în perioada imediat următoare.  

Rep.: Ştim că d-voastră şi domnul Ion Călinoiu a-ţi avut de-a lungul timpului fel de fel de contre…

D.P.: Şi o să le am în continuare, atâta timp cât nu respectă înţelegerile şi nu respectă poziţia Partidului Naţional Liberal ca al doilea partid la nivel naţional şi în judeţul Gorj. PNL Gorj nu va face opoziţie în Consiliul Judeţean şi în cel local, va vota exact ca şi până acum. Eu vorbesc în acest moment, dar, dacă voi simţi agendă diferită, dacă se întâmplă altceva decât ce declară, cum s-a întâmplat la Complexul Energetic Oltenia şi în alte situaţii, în acel caz ne repoziţionăm. Fiind o conducere bicefală la Gorj, exercitată pe-o parte de domnul Călinoiu, pe-o parte de domnul Cârciumaru, nu mi-a fost uşor să poziţionez partidul astfel încât să păstrăm alianţa şi la vedere, dar şi în spate aşa cum se dorea de la nivel naţional. Putem continua în alianţă şi cu PSD.  

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: