Gârjoabă: Ciurel vrea să facă profit pe reducerea de salarii

Corneliu Gârjoabă, fostul director de resurse umane de la Turceni, recomandă salariaţilor TESA din cadrul CEO să nu semneze actele adiţionale prin care sunt trimişi în producţie. Despre evaluările făcute de către şefii Complexului Energetic Oltenia, Gârjoabă spune că sunt realizate pe baza carnetelor roşii de partid. Ba mult, crede că managerul Laurenţiu Ciurel va reduce salariile pentru a raporta profit ca să poată beneficia de prima de performanţă.

Rep.: Au apărut zvonuri că la Complexul Energetic Oltenia au fost încadraţi economişti şi jurişti în condiţiile în care actualul personal TESA, în mare parte, va fi trecut în producţie. Ce părere aveţi?

C.G.: Este strigător la cer să dai afară oamenii care sunt în instituţie de 3, 5, 10 ani şi să ţii pe unul care a venit de doar 3-4 zile. Mai nou, CEO face angajări prin Minprest, iar apoi îi ia prin transfer. Este foarte adevărat că au fost angajaţi recent economişti şi jurişti. Până acum, niciodată Minprest nu a avut director general adjunct. S-au făcut organigrame stufoase în condiţiile în care oamenii au pierdut bani la salariu şi au fost ţinuţi acasă în fără plată. Este foarte clar că Laurenţiu Ciurel vrea să facă profit pe reducerea de salarii ale oamenilor pentru a putea lua prima de performanţă. CEO dă o spinare de bani la Minprest şi la MedservMin pentru că au dat paza şi serviciile medicale.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui să facă personalul TESA?

C.G.: Personalul TESA ar trebui să nu semneze actele adiţionale pentru că în condiţiile în care îşi dau acceptul nu vor avea câştig de cauză în instanţă. Le dau exemplu meu, eu am câştigat chestia penală, iar acum mă judec pentru post şi pentru bani. Aştept să fiu chemat la serviciu, însă văd că amână să mă cheme. E treaba lor pentru că mie îmi convine, stau acasă pe banii lor. Voi merge să semnez ştatele de plată. De asemenea, cei de la CEO trebuie să stabilească criterii clare pentru a reduce la posturile TESA. Trebuie să-l convingă pe om că nu mai are loc acolo.   

Rep.: Ce părere aveţi despre evaluările pe care le face conducerea CEO?

C.G.: Evaluările se fac pe baza carnetelor roşii de partid. S-au dat note foarte mari la toţi membrii PSD. Nu există nici o metodologie, nici un regulamentdupă care se dau notele şi calificativele. De exemplu, cei cu note peste 8.50 primesc calificativul Foarte Bine, dar nu sunt testaţi, nu dau concurs, ci sunt evaluaţi. Cunosc persoane care au fost directori generali ani de zile, iar acum pe funcţie de inginer au primit calificativul Bine, în condiţiile în care alţii cu vechime de câteva luni au primit note pentru calificativul Foarte Bine.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: