Borza: Dacă Ciurel vrea părţi din Hidroelectrica, să cumpere

Hidroelectrica nu va ceda hidrocentrale din Gorj Complexului Energetic Oltenia, chiar dacă managerul Laurenţiu Ciurel vorbea despre posibilitatea unei astfel de tranzacţii chiar în următoarele luni! Mai mult, lichidatorul judiciar Remus Borza a sugerat că dacă vrea, poate să cumpere, mai ales că societatea socate la vânzare 162 de microhidrocentrale.

Borza crede că din vânzarea microhidrocentralelor se pot obţine circa 200 de milioane de euro. Practic, Borza respinge ideea lui Ciurel. "Acest lucru nu se va întâmpla cât timp voi fi administrator judiciar al Hidroelectrica", a afirmat Remus Borza.

Laurenţiu Ciurel se gândea că ar putea prelua câteva microhidrocentrale din Tismana, Turceni sau Târgu Jiu. Mai mult, Ciurel declara că, dacă Guvernul va lăsa în companie o parte din profit, atunci şi-ar putea permite să termine lucrarea la microhidrocentrala Livezeni, dar doar Centrala Hidroelectrică Dumitra. „Dacă Guvernul îmi lasă profitul în companie ar exista bani ca în cursul anului 2013 să finalizăm lucrările la Dumitra, la prima parte şi apoi ar fi o autofinanţare din primele trei grupuri de la Dumitra. Nu e o soluţie numai zona aia, trebuie o componentă hidro de câteva sute de MW ca noi să simţim costuri, declara Ciurel precizând că doar alipirea unor părţi din Hidroelectrica ar duce la optimizarea costurilor la CEO“.

Primele şaptezeci de microhidrocentrale vor fi scoase la vânzare în 2-3 luni, scrie Hotnews. "Pentru a deveni cat de cat rentabile si pentru a beneficia de schema de ajutor prin certificatele verzi ar fi necesare investiţii in retehnologizare de circa 1,5 milioane euro /Mw, bani de care Hidroelectrica nu dispune“, şi-a argumentat Borza ideea de a vinde.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: