Borza: Hidroelectrica a făcut investiţii de care profită Consiliul Judeţean

Administratorul judiciar care se ocupă acum de destinele Hidroelectrica, după declararea insolvenţei producătorului de energie electrică, a fost la sfârşitul săptămânii trecute în Gorj. Remus Borza a vrut să vadă la faţa locului realitatea din teren, dar nu a fost încântat câtuşi de puţin.

În prezenţa secretarului de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, Remus Borza a afirmat că hidrocentrala de la Valea Sadului avea ca destinaţie finală nu producţia de energie, ci rezolvarea unor probleme sociale, care nu sunt însă în sfera de atribuţii ale Hidroelectrica. „Acolo trebuiau să se asigure irigaţiile pentru 70.000 de hectare de terenuri agricole, beneficiari erau consiliile judeţene din Gorj şi Dolj, se asigura apă pentru comunităţile locale din nu ştiu câte sate şi comune, plus că trebuia să facem consolidări de mal şi de prevenire a inundaţiilor, iar noi, după ce făceam toate astea ne alegeam cu trei hidrocentrale care aveau o putere instalată de 57 de MW. Iată cum Hidroelectrica face investiţii de care profită Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Dolj, Ministerul Agriculturii, Apele Române, mai puţin Hidroelectrica. Am identificat mult astfel de investiţii păguboase pentru societate”, a precizat Borza în faţa celor prezenţi la inaugurarea ecluzei româneşti de la Porţile de Fier I, ecluză care şi ea a fost criticată pe motiv că nu produce curent, deşi autorităţile au obligaţia să asigure circulaţia navelor atunci când construiesc un baraj şi împiedică accesul liber al acestora în amonte sau aval.

Călinoiu a auzit veşti bune de la Borza

Interesant este că Ion Călinoiu a avut un cu totul alt mesaj după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu Remus Borza. „Hidroelectrica va relua după doi ani de întrerupere lucrările la centrala Bumbeşti-Livezeni, care este realizată 96%. Decizia va fi luată pe 31 octombrie, în AGA”, susţine Ion Călinoiu, care a criticat fosta guvernare că nu a găsit resurse să finalizeze proiectul.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: