Boza: Am produs mai mult decât hidro

Hidroelectrica a pierdut teren în prima jumătate a anului, iar CE Oltenia a avut de câștigat. „În primele 6 luni am produs mai mult decât hidro. Este pentru prima dată în istorie când am produs mai mult decât hidro”, a declarat Sorinel Boza, la Gorj TV.

Termocentralele CE Oltenia au mers la foc continuu în ultimele luni pentru a asigura energia necesară vândută pe piețele de profil. Asta a condus și la defecțiuni, una dintre ele soldându-se cu un incendiu. În medie, termocentralele CE Oltenia au funcționat cu 7-8 grupuri.

Sindicaliștii spun că CE Oltenia nu va mai avea parte și anul viitor de astfel de rezultate. „Anul ăsta e un an atipic pentru noi, pentru energia pe cărbune. Nu se va mai întâmpla prea des. Sau se va întâmpla dacă pornește economia și duduie și se fac investiții în industrie, ca să poată să consume în plus energie electrică. Anul viitor va fi centrala de la Brazi în piață, care este competitorul direct. Nu va mai fi aceeași felie de piață pentru CEO”, a explicat Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie. 

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: