Șefii de cariere, fără contracandidați. „Sunt oamenii partidelor de la putere”

Concursul organizat luna trecută de Complexul Energetic Oltenia pentru posturile de șefi de cariere încă provoacă polemici. Numărul de candidați a fost unul redus, astfel că după concurs au fost reconfirmați șefii care erau deja. Compania a dat miercuri o replică unei televiziuni locale, în care îi acuză pe cei care exprimă îndoieli cu privire la concurs că urmăresc interese personale, cel vizat fiind fostul director de la Resurse Umane, Ion Răuț. Acesta nu este singurul care a vorbit despre respectivele concursuri.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a comentat încă de luni acest concurs, într-o emisiune la Tele 3. Întrebat dacă există vreun director de carieră în funcție care a pierdut concursul, Pîrvulescu a spus: „Cunosc un caz al inginerului șef electric de la Roșia. Nici nu știu dacă au avut contracandidați, că s-au înscris și alții, dar a pornit un val din ăsta că sunt oamenii partidelor de la putere și nu pot fi schimbați, așa că s-au retras. Asta este adevărul, dar nu știu dacă așa a fost”.

Marți, la TV Sud, și Ion Răuț a comentat faptul că au fost reconfirmați pe funcție foștii directori: „A fost ridicol. M-a amuzat o declarație a domnului manager Boza, care spunea că la aceste concursuri nu au fost surprize. (…) Un demers complet eșuat”.

Compania a reacționat cu o replică, în care a precizat că anunțurile privind concursurile au fost publicate pe rețeaua de intranet a CE Oltenia și la sediile fiecărei subunități, fiind vorba de un concurs cu participare exclusiv internă. „În aceste condiții de transparență, orice salariat interesat a avut la dispoziție o perioadă de două săptămâni – timp necesar și suficient depunerii cererii de înscriere la concurs. Comisiile de examinare au fost formate din 7 membri, cu reprezentant permanent din partea sindicatelor. Au existat și situații în care concursul a fost câștigat de alte persoane decât cele care ocupau temporar postul până la finalizarea procedurii, precum și situații în care nu au existat candidați pentru postul respectiv, urmând a se relua concursul”, arată CE Oltenia.

Complexul consideră că imaginea sa este afectată de ceea ce numește opinii denigratoare exprimate de oameni din afara companiei. „Considerăm că punctele de vedere exprimate în spațiul public de către persoane din afara companiei, care nu cunosc procedura desfășurată, constituie reale jigniri asupra tuturor participanților care au câștigat și nu fac decât să influențeze în sens negativ continuarea desfășurării viitoarelor concursuri, prin crearea de tensiuni inutile în rândul candidaților. Aceste opinii denigratoare care afectează imaginea companiei ne îndreptățesc să considerăm că urmăresc anumite interese personale și ne rezervăm dreptul de a acționa în consecință”, mai arată CE Oltenia.

DIRECTORI

Printre directorii reconfirmați pe post în urma concursurilor sunt Gheorghe Mărășescu la Cariera Pinoasa, Gheorghe Pătruț la Cariera Rovinari-Poiana, Mihai Mariescu la Cariera Peșteana, Cosmin Ciobotea - Jilţ Nord, Ion Racoviță – Jilţ Sud, David Constantin la Cariera Roșiuța, Viorel Vulpe la Cariera Lupoaia și Teodor Suciu la cariera mehedințeană Husnicioara.

Vizualizări: 7,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: