Investiţia BRUA începe în toamnă. Proprietarii de terenuri, mulţumiţi de despăgubiri

Primarii localităţilor prin care va trece magistrala de gaz încă nu ştiu prea multe detalii legate de proiectul companiei Transgaz. Magistrala va trece prin patru ţări, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, de unde vine şi numele BRUA, iar în Gorj va afecta 12 comune. Primarii din Hurezani şi Dănciuleşti spun că cetăţenii i-au primit cu deschidere pe reprezentanţii companiei, iar preţul oferit ar fi fost mai bun decât la ce se aşteptau proprietarii.

Magistrala de gaz BRUA va afecta în comuna Hurezani un număr de 370 de proprietari de terenuri, în mare parte agricole. Cert este că oamenii nu îşi vând efectiv pământul, ci îl închiriază companiei Transgaz. „Ştiu că s-a dat autorizaţia de construire. Zonele sunt identificate în toate comunele, au trimis acele planuri parcelare cu adrese. În acele acte pe care le-a semnat fiecare în parte sunt date conturi, sunt datele personale, o să fie despăgubiţi, dar au fost discuţii individuale între Transgaz şi fiecare persoană afectată. Sunt în jur de 370 de persoane ale căror terenuri vor fi afectate”, a declarat Gheorghe Cârstea, primarul din Hurezani.

Se opune proiectului

Şi în comuna Dănciuleşti sunt sute de proprietari de terenuri care au semnat acordul cu Transgaz. Unul singur a refuzat să semneze, invocând unele motive tehnice, spune primarul Ion Andronescu. „Avem un singur caz, un cetăţean din Craiova care n-a vrut să semneze acordul acela. Nu s-au virat banii, luni a venit un reprezentant de la dumnealor şi am semnat un ultim tabel. Din câte am înţeles, au obţinut autorizaţia de construire. Cel care se opune, are mama lui teren la noi în comună, e singurul care n-a semnat acordul”, a declarat primarul Ion Andronescu, din Dănciuleşti. Edilul a menţionat că preţul oferit a fost bun, fără a cunoaşte însă sumele exacte. „Din câte ştiu eu, oamenii au fost omenoşi şi au dat mult mai mult decât face practic. Nu se vinde nimic, este un acord că îi permite să traverseze terenul pe durata investiţiei, primesc în schimb bani”, a declarat Ion Andronescu, primarul din Dănciuleşti.

În judeţul Gorj sunt afectate 12 comune: Dănciulești, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Cărbunești, Scoarța, Bălănești, Bumbești-Jiu, Turcinești și Schela.

Vizualizări: 3,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: