Sindicalist CEO: „CFL-iştii şi-au tras salarii de 4000 de lei”

Cea de-a doua etapă de armonizare salarială din CE Oltenia a creat noi nemulţumiri. Liderii sindicatelor mici susţin că, şi de această dată, au beneficiat de clase de salarizare tot cei cu lefuri mici, iar cei cu salarii mici, în multe situaţii, au fost umiliţi.

Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, crede că „marea egalizare” anunţată de administraţia CE Oltenia nu se va face nici într-un deceniu, dacă aceste clase de salarizare se vor împărţi doar pe criterii de apartenenţă sindicală. Sindicalistul a fost şocat să afle că inclusiv „un lideraş” din sindicatul său şi-a dat clase multe, în detrimentul celor care au salarii mici.

„Sunt atât de dezamăgit, în general. S-a făcut un protocol şi o hotărâre a comisiei mixte ca acei care nu au luat în prima parte niciun leu să primească minimum 100 de lei în cea de-a doua parte. Nu s-a respectat în mai multe sectoare. La sectorul «Încărcări», conducătorii formaţii de lucru şi şefii de echipă au avut grijă să îşi ia creşteri de 300-400 lei pe net şi au fost cazuri cărora nu le-au dat 100 de lei, le-au dat 80-82 lei. Şi-au tras CFL-iştii salarii de 3900-4000 lei. Şi acolo am avut şi eu lider de grupă sindicală, chiar un conducător de formaţie. I-am tăiat eu, cu mâna mea, pentru că n-a respectat protocolul semnat de mine”, a declarat Ion Popescu.

La intervenţia acestuia, şeful EMC Jilţ a tăiat din clase la toţi conducătorii de la sectorul „Încărcări”. Dar, Popescu spune că astfel de situaţii sunt şi la alte sectoare, dând exemplu sectorul „Haldă”. Şi adjuncţii şefi de carieră de la Jilţ Sud şi Jilţ Nord şi-au mărit salariile. „Duminică, inginerii şefi, adjuncţi de carieră, aveau o clasă. Şi astăzi, spre stupoarea mea, au mai primit o literă. O literă care pentru ei înseamnă milioane. I-am spus domnului director Dobriţanu. I-a chemat şi verifică listele împreună cu şeful EMC Jilţ. Inginerii şefi fac parte din cel mai mare sindicat”, a mai spus Ion Popescu.    

Maşiniştii, lăcătuşii mecanici, electricienii, excavatoriştii au luat în cea mai mare parte între 100 şi 200 de lei, a explicat liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.

Vizualizări: 3,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: