Boza: Creștem acum salariile, dar peste 6 luni nu mai putem da banii

Creșterea salariilor în CE Oltenia poate duce la imposibilitatea asigurării lefurilor până la finalul anului, a declarat președintele Directoratului CEO, Sorinel Boza. Acesta susţine că diferența dintre propunerile administrației și solicitările sindicatelor „este mare” și ar presupune tăieri din alte categorii. A enumerat investiții, transport sau securitatea în muncă. „Din ratele la bănci nu pot să tai”, a spus Boza. El a mai declarat că există riscul ca instituțiile bancare să refuze să mai finanțeze CEO, deoarece liniile de finanțare au fost aprobate în baza planului de concediere a 2.000 de angajați.

Directorul general al CE Oltenia, Sorinel Boza, a declarat că este o diferență între propunerea financiară făcută de administrație și cea a sindicatelor. Boza a declarat, la TV Sud, că prin renunțarea la trimiterea oamenilor în șomaj tehnic, aceștia vor câștiga mai mult cu 4%. Pe de altă parte, vor munci mai mult. „Suntem limitați la a crește fondul de salarii. Nu pot să cresc salarii și-mi asum o depășire a fondului de salarii. Atunci va trebui să renunțăm la altceva. Vrem să creștem o bucățică, dar va trebui să renunțăm la altceva. (...) Am avut prețuri și de 70 de lei pe PZU. Deci frumusețea s-a cam terminat. Urmează martie, aprilie, mai, poate și iunie. Urmează patru luni în care trebuie să trăim din ce am acumulat în primele două luni“, a mai spus Boza.

 Avertismentul lui Boza

Liderii de sindicat au amenințat cu declanșarea conflictului de muncă. Boza spune că s-a obișnuit cu protestele extreme la CEO. „Am ajuns să vedem în greva foamei care este momentul maxim de protest, un lucru pe care putem să-l facem de mâine dimineață. Sărim etapele, pe care și legea le prevede. Eu îi înțeleg, dar le-am atras atenția și lor să nu uităm că în ianuarie și februarie am reușit să facem bani, dar această companie e pe marginea prăpastiei, nu din cauza mea sau a lor, dar e al treilea an în care încheiem financiar negativ. Ducem în spate pietroaie, gen RAAN, Termo Craiova, Colterm, Govora“, a mai declarat Boza. „Putem să dăm astăzi bani oamenilor, dar peste 6 luni să nu mai avem bani să dăm“, a mai adăugat Boza.

 Îi e teamă să dea ochii cu băncile

Președintele Directoratului CEO a atras atenția că se duce cu teamă să le prezinte băncilor noul plan de concedieri, în care nu mai sunt 2.000 de disponibilizări, ci 1.000. „Am girat la bănci cu planul de restructurare de anul trecut, cu 2.000 de oameni, anul acesta venim cu un alt plan, cu 1000. Cm să mă duc la bancă și le spun - continuă să mă ajutați, eu te ajut, dar tu crești salariile și nu respecți nici planul de concedieri. Banca mâine își poate retrage sprijinul financiar și s-ar putea ca pentru ambiția unora să aibă de pătimit 14 mii de oameni“, avertizează Boza.

Directorul a mai spus că pentru a da salarii mai mari, trebuie să taie din altă parte. „Pot să tai din lucrările de mentenanță sau investiții, transportul persoanelor, din categoria SSM, nu pot tăia din credite, din ratele la bănci. Acesta este bugetul. Ce adaug trebuie să tai“, a conchis Boza.

Vizualizări: 5,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: