Boza despre demitere: Sincer, nu simt nicio presiune!

Corpul de Control al ministrului Energiei nu a ajuns încă la CE Oltenia. Ministrul Toma Petcu a declarat că se impune o verificare, după problema stocurilor de cărbune. Întrebat dacă se teme de demitere, Sorin Boza a declarat că nu, subliniind că el este director general din 21 decembrie 2016. Înaintea lui, postul de director a fost ocupat de Ionel Ilie.
Directorul CE Oltenia, Sorin Boza, a declarat că nu a ajuns la CEO Corpul de control al Ministerului Energiei, după problemele cu stocurile de cărbune. Ministrul Toma Petcu vorbea de stocuri de 400 de mii de tone, iar Boza de 800 de mii de tone. „Întotdeauna am avut același cuvânt cu domnul ministru, presa nu a înțeles ministrul. Domnul ministru știa foarte bine stocurile. Erau stocurile doar din termocentrale, dar conform unei hotărâri de guvern pe care noi ne bazăm stocurile sunt stocurile totale. Poate de aceea a sărit această diferență. Domnul ministru a pus problema stocurilor din centrale și e bine să luăm în calcul stocurile din centrale pentru că o perioadă grea 2-3 zile cu temperaturi scăzute poate afecta procesul de transfer din carieră spre termocentrală“, a declarat Sorin Boza la Radio Infinit, menționând că la ora aceasta stocurile sunt de peste 800 de mii de tone.
Boza crede că verificarea de la minister se va face la termocentrale. „Așteptăm Corpul de control dacă va veni. Va veni să verifice ce nu s-a făcut, să avem stocuri mai mari în termocentrale. Nu știu când vor veni“. Despre posibilitatea de a plăti cu funcția pentru bâlbâiala cu stocurile, Boza a reamintit că el este director de nici o lună. „Reamintesc tuturor. Eu sunt director general de pe 21 decembrie, dacă va trebui să se ia vreo măsură asupra mea, vă dați seama....sincer, nu simt nicio presiune“, a mai declarat acesta.

Vizualizări: 3,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: