Alegeri Târgu Jiu: Candidat incert la PSD, ALDE fără candidat

Pesediştii nu mai par atât de siguri că Aurel Popescu va fi candidatul PSD la alegerile parţiale pentru primăria Târgu Jiu, deşi acesta este susţinut de fostul primar Florin Cârciumaru. Partenerii de guvernare de la ALDE se pare că nu-şi vor pune candidat, ci vor susţine candidatul PSD în schimbul unui post de viceprimar. Doar liberalii sunt siguri pe candidatura lui Marcel Romanescu.

Pesediştii încep să se îndoiască de candidatul la Primăria Târgu Jiu, Aurel Popescu, după ce liberalii au oficializat candidatura lui Marcel Romanescu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spune că nu s-a discutat nimic despre validarea candidaturii lui Aurel Popescu. „În afară de declaraţia domnului Florin Cârciumaru, care a fost de susţinere a domnului Aurel Popescu, nu a fost vreo şedinţă sau birou municipal în care să se anunţe oficial candidatura, pentru că nu ştim data alegerilor”, a declarat Cosmin Popescu.
Şi Aurel Popescu a recunoscut că vor exista noi discuţii vizavi de candidatura sa. „În momentul în care vom avea un Comitet Executiv vom purta încă o dată această discuţie. Deocamdată, a fost purtată discuţia în cadrul Biroul Executiv Municipal. La Comitetul Executiv, vom discuta dacă este cazul şi această problemă. Mai întâi vom avea o discuţie în cadrul Biroului Judeţean urmând ca, în funcţie de data la care se vor stabili alegerile parţiale, să avem atunci înainte de a intra în campanie, încă o discuţie pe această temă”, a precizat Aurel Poepscu.
Primarul interimar al municipiului Târgu Jiu îl consideră pe Marcel Romanescu un candidat redutabil. „Toate bătăliile sunt grele, indiferent de candidat. În ceea ce mă priveşte, am tratat cu foarte mare seriozitate pe toţi contracandidaţii PSD pentru că toţi au potenţialul lor, indiferent că a fost vorba de primărie, consiliul local sau consiliul judeţean”, a spus Aurel Popescu.

ALDE fără candidat la Primăria Târgu Jiu
ALDE Gorj nu-şi va pune candidat la Primăria Târgu Jiu, potrivit unor zvonuri care circulă în ultimele zile. Surse din interiorul din PSD spun că Florin Cârciumaru, preşedintele social-democraţilor gorjeni, poartă negocieri la nivel central pentru ca ALDE să le susţină candidatul, în schimbul funcţiei de viceprimar pentru Eduard Lădaru. Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, nu confirmă, dar nici nu infirmă astfel de zvonuri. „Este posibil orice. Variante de acest gen se pot negocia numai la nivel central”, a declarat Dian Popescu. Eduard Lădaru, cel care a candidat la Primăria Târgu Jiu din partea ALDE şi la alegerile din 5 iunie 2016, spune că nu-şi doreşte postul de viceprimar, în schimbul renunţării la candidatură. „Personal, nu sunt dispus să renunţ la candidatură pentru postul de viceprimar. În condiţiile în care ALDE va negocia în felul ăsta, nu am decât două posibilităţi: fie plec din ALDE, fie accept postul de viceprimar. Am declarat de mai multe ori că voi rămâne în ALDE”, a declarat Eduard Lădaru.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: