Boza, despre rectificarea bugetului: Am insistat!

Directorii CE Oltenia spun că nu au nicio putere de decizie în ceea ce privește avizarea rectificării bugetare. Directorul Sorin Boza, cel care va fi viitorul manager al companiei, spune că a insistat la factorii de decizie și că speră ca această rectificare să fie făcută cât mai curând. Unii sindicaliști sunt supărați pe cei din conducerea CE Oltenia că nu au reușit să obțină această rectificare.

Rectificarea bugetului a fost pusă miercuri, 14 decembrie, în dezbatere publică şi pot fi depuse observaţii până pe 22 decembrie. Cei din conducerea CE Oltenia spun că nu depinde de ei aprobarea documentului.
"Eu mai mult de atât nu am putut face. Am insistat, a ajuns acolo, vă dați seama. Este la minister, ce pot face mai mult? Pe site-ul ministerului este în dezbatere. Deci noi sperăm cât de curând să fie aprobată de minister, dar până atunci... E plecată pe traseul de aprobare, este și aprobată de AGA, așteptăm să fie aprobată. Nu știu când", a declarat directorul Diviziei Strategie Dezvoltare, Sorin Boza.
Boza a mai spus și că nu crede că se va ajunge în situația ca salariile minerilor și energeticienilor pe luna decembrie să fie diminuate. "Nu cred. Nu știu, pentru asta discutăm", a explicat directorul CE Oltenia.
Sindicaliştii sunt supărați pentru că cei din administrație nu au reușit să obțină această rectificare a bugetului până acum. "Sunt dezamăgit complet pentru că nu au reușit să facă o rectificare bugetară. Mai mult decât atât, au dat în mass-media că disponibilizează mii de oameni fără alternative, deci sunt dezamăgit complet de conducerea Complexului Energetic Oltenia și chiar de ministru și de Consiliul de Supraveghere. În aceste condiţii Federaţia Univers pregătește deschiderea unui conflict de muncă", a declarat liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan.
Crețan a spus și că Federația Univers a strâns până acum 98% din semnături pentru organizarea unei greve generale, de la membrii de sindicat.

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: