Hotelul Mina, reabilitat de CEO. De ce nu a fost pus în funcţiune!

Hotelul Mina de la Rânca, deţinut în principal de CE Oltenia și sindicate, rămâne închis deși a fost reabilitat încă de anul trecut. Motivul este acela că nu are aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, pentru că nu au fost realizate investiţii privind siguranţa în caz de incendiu. Cei de la CEO se uită la sindicate să cotizeze, însă acestea spun că nu au bani.

Reprezentanţii CE Oltenia, care administrează acest hotel al companiei de la Rânca, spun că în urma reabilitării s-ar încadra la trei stele, având și restaurant. Au fost realizate investiții majore pentru a putea fi pus în funcţiune atât pentru turiști, cât și pentru salariații CE Oltenia. Numai că acest deziderat nu a fost dus la îndeplinire, asta pentru că cei de la ISU nu au dat aviz în acest sens, dat fiind faptul că nu a fost realizată și o scară de incendiu și nici alte investiții necesare pentru a preîntâmpina incendiile.
CE Oltenia a investit în reabilitare, iar acum are pretenția de la ceilalţi co-proprietari să facă restul de lucrări necesare pentru obținerea avizului ISU. "Pandurii are o cotă, la fel FNME. L-am reabilitat, hotelul se prezintă în stare bună, dar trebuie să ajungem la un acord cu sindicatele și cu Pandurii să vedem ce vom face. Am mai avut discuţii, dar suntem în tatonări şi aşteptăm să văd ce zic. Am vrea să găsim o soluţie să-l punem în funcţiune, avem o problemă cu autorizarea ISU, fiind clădirea din lemn, mai trebuie făcute câteva lucrări. Aici nu ne înţelegem cu ei, ca să pună fiecare cheltuiala", a declarat directorul CE Oltenia Ștefan Cherciu, cel care administrează Hotelul Mina din Rânca.
Reprezentanţii Federației Naționale Mine Energie (FNME) spun că nu au bani să dea în acest sens și că nici nu doresc. De altfel, aceștia sunt dispuși să dea partea lor din Hotel Mina în schimbul stingerii datoriei pe care o au pentru folosința sediului CE Oltenia din Debarcader, bani câștigați de CE Oltenia pe cale instanței pe vremea lui Laurențiu Ciurel. "Propunerea noastră e simplu de discutat. Atât Federația cât și Uninea dorim să vindem acel activ. Federația pentru că avem datorii de datorii și trebuie să plecăm de la zero, iar uniunea trebuie să ajute federația. Am discutat despre posibilitatea asta, dar nu au putere de decizie pe astfel de chestiuni. Probabil atunci când va fi instalat un guvern politic, iar cu acel guvern se va putea discuta concret... Soluții de a plăti datorii nu există decât așa, prin compensare", a declarat preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu.
Hotel Mina are o capacitate de cazare de 56 de locuri. Nici hotelul CE Oltenia de la Baza de Tratament Săcelu nu funcționează în această iarnă. În cazul acestuia problema este alta, nu există solicitări.

Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: