Boza: Nu dăm pe afară cu stocurile

Nu dăm pe afară cu stocurile, dar avem cât consumăm, a declarat președintele Directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, la câteva săptămâni de la scandalul stocurilor de cărbune. Cert este că energia pe cărbune este pe primul loc în sistemul energetic românesc în ultima perioadă.

La CEO lucrurile sunt acum stabile, explică directorul Sorinel Boza. „Nu putem să spunem că dăm cu stocurile pe afară, dar suntem în interiorul Hotărârii de Guvern, în general descărcăm cam ce consumăm, avem un stoc constant. Asta e targetul. Au fost zile când aveam 3-4 linii rupte, macazuri înghețate, la minus 28 de grade“, a declarat Boza la TV Sud.

„M-am trezit în mijlocul pumnilor“

La începutul lunii ianuarie, a fost un schimb de replici între Toma Petcu, ministrul energiei, care spunea că la CEO nu sunt stocuri de cărbune, și conducerea companiei care spunea că are stocuri. În final, s-a  ajuns la concluzia că problemele au fost cauzate de faptul că o mare parte din cărbunele din CEO era ţinut în depozitele din cariere și era greu de transportat. De altfel, autorităţile centrale au luat în calcul doar cărbunele din termocentrale.

Directorul Sorinel Boza a trebuit să dea explicații despre problemele cu lignitul. A spus că el a fost numit pe 21 decembrie, iar stocurile nu se fac atunci, dar că nu a dat vina pe nimeni, chiar dacă public a subliniat mereu acest lucru. „A fost o perioadă foarte grea, iar eu care am venit în poziția de director, președinte al Directoratului, în data de 21 decembrie, am luat-o în plin, să spunem așa. Mulți ne cântau prohodul în acea perioadă, știți presiunea media națională, locală, a fost extrem de mare“. Directorul Boza a mai declarat că problemele de la început anului au fost o lecție importantă. „Vă dați seama ce presiune am simțit eu pe mine, puteam, dacă eram un laș, puteam să spun eu am venit pe 21 decembrie, întrebați-i pe alții. Însă mi-am asumat. M-am trezit în mijlocul pumnilor, Boza e vinovat că lipsește stocul, toată lumea în acest județ spunea că Boza e vinovat că nu avem cărbune, părinții mei vedeau la televiziunile naționale. Mă sunau...“, a declarat Boza.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: