Marciuc, încă 5 ani în fruntea sindicatului

Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni va fi condus şi de aici înainte de aceeaşi echipă. Asta au decis membrii de sindicat, care au participat în număr mare la alegerile care s-au desfăşurat săptămâna trecută. Adrian Marciuc a fost unic candidat pentru preşedinţia sindicatului, aşa cum s-a întâmplat şi pentru poziţiile de vicepreşedinte şi secretar general. Abia peste cinci ani membrii Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni îşi vor mai alege liderii.

 Circa 1200 de membri de sindicat ai Sindicatul Mine Energie Jilț Turceni, dintr-un total de 1400, au luat parte joia trecută la alegerile pentru desemnarea noii conduceri. Alegerile au fost mai mult formale, asta pentru că nu au existat contracandidaţi pentru nicio poziţie. Adrian Marciuc a fost ales preşedinte cu 1171 de voturi „pentru” și 29 „împotrivă”.

Petre Mămăligă, secretarul general al sindicatului, a obținut 1166 din voturile alegătorilor, iar Constantin Ciortan a fost reales vicepreședinte cu 1163 de voturi. Înainte de a avea loc alegerile au fost voci care au spus că cei din conducerea sindicatului au întocmit un regulament de înscriere la aceste alegeri care cu greu putea fi îndeplinit de alte persoane în afară de cei care erau deja în fruntea organizaţiei sindicale. Petre Mămăligă, secretarul general al sindicatului, a venit cu clarificări. „Acest regulament a fost aprobat în cadrul Consiliului de Coordonare, format din 40 de membri, unde au fost de la lideri de grupă sindicală până la preşedinte. Un regulament de alegeri care conform statutului este votat de Consiliu. Este un regulament statutar şi legal. A existat posibilitatea ca membri ai sindicatului să poată candida", a explicat Petre Mămăligă.

Secretarul general spune că cei care doreau să participe la aceste alegeri au avut timp suficient la dispoziţie să se înscrie. "Să vină cineva şi să spună că au fost la dispoziţie doar 4 zile şi jumătate. Păi ca să scrii trei rânduri să-ţi depui candidatura ai nevoie de mai mult timp? Mă îndoiesc. Statutul nu ne leagă efectiv să spunem că trebuie să stai două săptămâni, sau trei, o zi sau două. Am considerat că este timp rezonabil de luni până vineri să-şi depună cineva opţiunea de a candida", a mai spus Petre Mămăligă.

Săptămâna aceasta vor avea loc alegerile la nivel de grupă sindicală în Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni. Sunt peste 25 de funcţii pentru care se va trece la vot, sindicatul fiind structurat pe mai multe departamente. Funcţiile sunt de lider şi vicelider.  

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: