Braconier trimis după gratii

Un bărbat de 59 de ani, din comuna gorjeană Căpreni, a fost condamnat la închisoare pentru braconaj. Gheorghe Bondoc a vândut carne de vânat provenită de la animale prinse în lațuri pe fondurile de vânătoare. S-a aflat de această situație după ce cumpărătorul a fost oprit în trafic, la un control de rutină. În autoutilitara acestuia a fost găsită o parte din carcasa unui căprior, așa că polițiștii au intrat pe fir.

În urma percheziției domiciliare, au fost găsite 15 kilograme de carne de vânat şi 15 laţuri, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore.

La mai bine de un an și jumătate, gorjeanul și-a aflat pedeapsa. „Condamnă pe inculpatul BONDOC GHEORGHE la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj în modalitatea practicării vânătorii cu laţuri. (...) condamnă același inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transport, comercializarea vânatului dobândit prin braconaj. (...) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor 2 luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare”, a decis Judecătoria Târgu-Cărbunești.

Mai mult, bărbatul a fost obligat la plata sumei de 2.000 de euro, cu titlu de daune materiale, sentința nefiind una finală.

Vizualizări: 5,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: