Braconieri, reţinuţi de poliţişti

2 bărbaţi, suspectaţi că au vânat un cerb comun, fără autorizaţie de vânătoare legală, au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. Valoarea prejudiciului a fost estimat de reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva Gorj, la suma de 12.000 euro.

 În noaptea de 25/26.06.2010, în timp ce efectuau activităţi de monitorizare şi control al participanţilor la trafic, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au oprit autoturismul condus de către C. Vasile, de 46 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, în autovehicul aflându-se şi C. Dumitru, de 73 ani, din aceeaşi localitate.

Procedând la verificarea autoturismului, poliţiştii au găsit în portbagaj doi saci de plastic de culoare neagră, în care se aflau mai multe bucăţi de carne proaspătă, precum şi o armă de vânătoare, dezasamblată, aparţinând lui C. Dumitru, membru vânător, persoană autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare.

Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit că respectiva carne provine din tranşarea unui cerb comun (femelă), împuşcat de către C. Dumitru, pe fondul de vânătoare nr. 9 Bumbeşti, din comuna Schela, deşi acesta nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală, vânătoarea unor astfel de exemplare în această perioadă fiind interzisă prin lege.

Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva Gorj au estimat că prin împuşcarea acestui exemplar s-a creat un  prejudiciu de 12.000 euro.

Poliţiştii au dispus confiscarea armei de vânătoare şi reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore. Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 27 iunie, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj prevăzută de Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: