Brăilă a câştigat procesul cu BVA Coal

Instanţa de judecată a dat câştig de cauză administratorului Hotelului Brâncuşi din Târgu Jiu în procesul cu firma de apartament BVA Coal din Constanţa, cea care a livrat cărbune în Serbia, cumpărat de la CE Oltenia. Cei de la BVA dăduseră ţeapă la hotel, neplătind cazarea şi consumaţia. Dumitru Brăilă a reuşit să obţină pe calea instanţei suma datorată de şefii societăţii pentru serviciile de care au beneficiat în cadrul hotelului şi pe care au "omis" să le achite, în sumă de peste 20.000 lei.

Omul de afaceri Dumitru Brăilă spune că a încasat deja jumătate din suma datorată de firma BVA Coal, chiar la câteva zile după ce magistraţii de la Judecătoria Târgu Jiu au admis cererea depusă de firma sa, SC Turism Parc SRL. Cei de la BVA Coal vor trebui să suporte şi cheltuielile de judecată. „Admite cererea. Ordonă pârâtei să plătească reclamantei suma de 20706 lei, contravaloare servicii, precum şi suma de 200 lei, cheltuielile de judecată. Cu drept de a formula cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Tg- Jiu. Ordonanţă executorie în baza art. 1025 C.P.C. Pronunţată în şedinţa publică de la 25.06.2015, la Judecătoria Tg. Jiu", se arată în soluţia dată pe scurt de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu.

Brăilă spune că cei de la BVA Coal nu au contestat hotărârea şi că în situaţia în care nu vor achita în câteva săptămâni şi restul sumei datorate, atunci vor trece la executarea silită. "A doua zi după ce s-a încheiat procesul ne-au virat jumătate din sumă, peste 10.000 lei. Nu s-au prezentat la proces deloc. Am înţeles că în 2 săptămâni ne bagă diferenţa. Dacă nu, le punem poprire pe cont. Probabil s-au speriat pentru că noi le-am făcut şi o adresă că le solicităm falimentul dacă în termen de 15 zile nu ne virează banii", a declarat  Dumitru Brăilă, administratorul Hotelului Brâncuşi din Târgu Jiu.

Firma BVA Coal SRL a fost acţionată în judecată de patronul Hotelului „Brâncuşi” din Târgu Jiu după ce reprezentantul firmei din Constanţa, Ioan Lucian Mureşan, alături de alţi doi angajaţi, a beneficiat de serviciile hotelului şi nu a plătit pentru consumaţii şi cheltuielile de cazare. Reprezentanţii firmei au beneficiat de serviciile hotelului în perioada în care perfectau contractul "cărbune pentru Serbia" cu administraţia CE Oltenia.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: