Brâncuşi, subiect într-o scrisoare adresată lui Trump 

Scriitorul Laurian Stănchescu i-a trimis o scrisoare preşedintelui Statelor Unite al Americii, Donald Trump, prin care i-a cerut să-l omagieze pe Constantin Brâncuşi în America, pe 19 februarie. Laurian Stănchescu va fi organizatorul Zilei Brâncuşi, la Gorj. Acesta spune că a primit aprobarea preşedintelui Consiliului Judeţean, la puţin timp după ce anunţase că va intra în greva foamei. Laurian Stănchescu este gorjeanul, care a luptat pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi.

        

Laurian Stănchescu va merge luni la Ambasada Franţei şi a Americii, de la Bucureşti, pentru a discuta cu ambasadorii vizavi de evenimentele dedicate Zilei Brâncuşi. Asta după ce în urmă cu o săptămână i-a trimis o scrisoare lui Donald Trump. „În urmă cu o săptămână, i-am trimis o scrisoare lui Donald Trump, am informaţii că scrisoarea a fost predată la Casa Albă, în care l-am rugat pe Donald Trump să celebreze şi el memoria lui Brâncuşi, pe data de 19 februarie”, a declarat Laurian Stănchescu. Acesta spune că va invita la Târgu Jiu mai mulţi ambasadori, de Ziua Brâncuşi. Laurian Stănchescu are undă verde din partea preşedintelui Consiliului Judeţean pentru a se ocupa de organizarea evenimentelor dedicate lui Constantin Brâncuşi. „Eram hotărât să fac un protest extrem, adică m-aş fi dus în faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Gorj, aş fi rămas acolo zi şi noapte, până nu mi s-ar fi îndeplinit o dorinţă de-a mea mai veche, adică să i se dea zilei de naştere a lui Brâncuşi o anvergură internaţională”, a declarat Stănchescu. Acesta spune că a renunţat la protest după discuţiile cu Cosmin Popescu. „M-a sunat preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, am avut o discuţie punctuală şi extrem de elegantă, cu domnia sa, i-am spus că sunt iniţiatorul legii Brâncuşi din Parlamentul României, lege promulgată de Klaus Iohannis, legea care se cheamă „Ziua Naţională Brâncuşi” şi aş dori să mă ocup personal de acest eveniment, să celebrez printr-o viziunea de-a mea memoria lui Constantin Brâncuşi. Dânsul m-a asigurat că, anul acesta, eu mă voi ocupa, în Gorj, de celebrarea lui Constantin  Brâncuşi”, a precizat Stănchescu. 

CERCUL DE FOC

Stănchescu vrea să organizeze la Târgu Jiu, cu prilejul Zilei Brâncuşi, „Cercul de foc”. „Aşa cum am iniţiat, în anii trecuţi, Cercul Internaţional de Foc Brâncuşi la Viena şi Chişinău şi anul acesta vreau să-l iniţiez la Târgu Jiu. Acest cerc de foc semnifică perfecţiunea operei lui Constantin Brâncuşi, în sensul că ne vom aduna la Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii seara, într-un cerc format din oameni cu braţele întinse şi împreunate, cu lumânări aprinse. După aceea, vom pleca într-un pelerinaj, să-i zic aşa, către Coloana Infinită, iar acolo din nou vom deschide Cercul de Foc Brâncuşi”, a spus Stănchescu.

Vizualizări: 453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: