Brazilia 2014 sau Prazilia?

Argentina nu mai vine la București, așa cum stabiliserăm. Pe același sistem de ”nemulțumitului i se ia darul”, prima dată am fost anunțați că o să vină Peru în loc. Echipă sud-americană, calificată la mondiale, cutare. Evident, n-am fost mulțumiți. Așa cum nu fuseserăm nici când ne-au anunțat că vine Argentina fără Messi. Și Argentina n-a mai venit deloc. Ba mai rău, n-a mai venit nici Peru. Acum o să jucăm cu Uzbekistan, tot pe 10 august. Și o să inaugurăm Național Arena, dar în deplasare, prin Austria. Nici măcar nu mai îndrăznim să facem pe supărații. Cine știe ce se întâmplă dacă nu mai vine nici Uzbekistanu. Poate o să jucăm cu Naționala Artiștilor. Ceea ce nici nu ar fi atât de rău. Măcar niște artiști pe bune să fie în teren, dacă artiști ai jocului nu mai avem. În fond, ce mi-e Messi, ce mi-e Adrian Enache?

Din fericire, FRF-ul a fost salvat (măcar parțial) de un alt eveniment, survenit sâmbătă: s-au tras la sorți grupele de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Pentru prima oară în istorie (cred), România a fost în urna a patra valorică. Adică mai slab cotată decât țări ca Norvegia, Croația sau Grecia (urna 1), decât Serbia, Danemarca, Turcia, Slovenia, Slovacia, Muntenegru (urna a doua) și, în fine, decât Israel, Irlanda, Bosnia, Ucraina și Belarus (urna 3). Vă vine să credeți că în ultimii ani am avut rezultate mai proaste, la fotbal, decât toate țările de mai sus. Pariez că de Muntenegru unii dintre voi nici nu știați că e țară, darămite că sunt mai buni decât noi la fotbal. De altfel, Muntenegru, Belarus, Bosnia și Israel nu cred că au participat la vreun turneu final în toată istoria lor.

Ei, și acum vine vestea bună. Jumătatea plină a lipsei de valoare. Perspectiva optimistă asupra lucrurilor, venită sub forma unei declarații a selecționerului Ungariei, viitoarea noastră adversară (ea însăși în urna a treia, deci mai bine decât noi). A zis omul că România era cea mai bună echipă din urna a patra. Declarația a fost preluată cu multă mândrie de toată presa sportivă de la noi. Suntem mai buni decât Albania, Georgia și Irlanda de Nord. Cât de reconfortant! Păzea, Brazilio, că venim!

www.mantzy.ro

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: