Brevet de supraviețuitor pentru un erou din Motru

Jandarmi gorjeni s-au deplasat vineri la Motru, pentru a se întâlni cu plt. adj. şef Stănia Cristian, militar jandarm în cadrul Detaşamentului Motru, supravieţuitor al tragicelor evenimente din Decembrie 1989. Evenimentele l-au prins atunci la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti-Otopeni, în urma cărora au căzut la datorie şi o parte dintre tinerii jandarmi gorjeni încorporaţi la unitatea din Câmpina, judeţul Prahova.

„Scopul întâlnirii l-a constituit înmânarea Emblemei de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne şi Brevetul de Supravieţuitor al evenimentelor de la Aeroportul Internaţional "Henry Coandă” Otopeni, din data de 23 decembrie 1989. Distincţiile transmise de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, reprezintă un simbol al preţuirii şi aprecierii colegului nostru participant la acele teribile momente ale Revoluţiei Române“, arată un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

În acele timpuri, gorjeanul Stănia Cristian era un tânăr militar în termen, iar astăzi, după 30 de ani, este un militar jandarm apreciat de către conducerea unităţii şi colegii din Jandarmeria Gorj.

Jandarmii îi omagiază și pe eroii care nu mai sunt printre noi. În municipiul Motru este realizat de către unitate un monument al EROULUI Revoluţiei Române, Sublocotenent Post Mortem Cuzneţov Iuliu, coleg de armată la UM 0865 Câmpina, căzut la datorie la Otopeni.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: