Brioșe fragede și aromate, cu lămâie

Ingrediente necesare pentru 12 bucăți: 3 ouă medii, 150 g zahăr, 60 ml zeamă de lămâie, 70 ml ulei, 180 g făină, aproximativ, 50 g amidon (se poate înlocui cu 50 g făină), 1 linguriță praf de copt, un sfert linguriță bicarbonat de sodiu, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 praf de sare, 1 linguriță zahăr vanilat, un sfert linguriță curcuma măcinată – opțional, pentru culoare.

Ingrediente necesare pentru umplutură: gem de fructe: merișoare, zmeură, coacăze, afine etc.


Ingrediente necesare pentru glazură: 2 linguri zahăr pudră și 1 lingură de zeamă de lămâie.

Notă: ouăle și lămâia se scot din timp din frigider, ca să se încălzească până la temperatura camerei

Mod de preparare: Începem prin a sparge ouăle într-un bol adânc. Adăugăm sarea și mixăm timp de 1 minut, după care adăugăm și zahărul tos, cel vanilat, coaja de lămâie și curcuma măcinată. Mixăm timp de 2-3 minute, cât să se dizolvă zahărul.

Încorporăm și zeama de lămâie și uleiul și mai mixăm timp de 10 secunde. În 3 tranșe încorporăm și făina cernută împreună cu amidonul, praful de copt și cu bicarbonatul, amestecând până la omogenizare după fiecare transă. Vom obține un aluat cremos care va curge lent de pe spatulă.

Transferăm aluatul astfel obținut în formele de brioșe. Dacă formele sunt metalice, le ungem în prealabil cu unt sau le tapetăm cu hârtiuțe de copt pentru brioșe. Umplem formele până la 2/3.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 de minute și coacem brioșele timp de 20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Le lăsăm să se răcească după care le scoatem din forme.

Se pot servi și simple sau se pot umple cu gem. Pentru a le umple, decupăm miezul din mijloc, folosind o duză rotundă și le umplem cu gem.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: