Bucloiu, lăsat liber pentru o ţeapă de peste 1 milion de euro

Constanin Bucloiu, unul dintre gorjenii consideraţi ca fiind printre cei mai mari ţepari din judeţ, a fost eliberat ieri din arest, deşi poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, bărbatul fiind anchetat în două dosare care vizează un prejudiciu estimat la peste un milion de euro. Bucloiu şi alţi doi parteneri de-ai săi de afaceri au fost iniţial arestaţi preventiv în cursul săptămânii trecute, chiar de ziua de naştere a acestuia, cei trei fiind acuzaţi de producerea unui prejudiciu de circa 2,6 milioane lei. Cei trei au luat utilaje în leasing şi le-au vândut prin falsificarea unor acte, după care nu au mai achitat actele, Curtea de Apel Craiova punându-i acum în libertate întrucât nu i-a considerat un pericol public.

Poliţiştii gorjeni nu l-au lăsat pe Bucloiu şi pe amicii săi să se bucure de libertate, deschizând pe numele lor un nou dosar, în care toţi cei trei erau acuzaţi că au luat mărfuri pe care le-au achitat cu cecuri fără acoperire, păgubind diferite firme cu 1,4 milioane lei. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmau să îi prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru ca procurorul să solicite ulterior mandat de arestare preventivă pe numele acestora. Procurorul Ion Diaconescu a dispus însă continuarea cercetărilor cu Bucloiu şi prietenii săi în stare de libertate, magistratul respectiv fiind cel care, de-a lungul anilor, a fost acuzat că a operat mai multe arestări abuzive, printre victimele sale numărându-se şi Marcel Ţundrea.

Magistratul a făcut în cursul după-amiezii un mic efort de a solicita arestarea preventivă, dar, după ce avocaţii celor trei au cerut să studieze dosarul, anchetatorii au fost nevoiţi să îi elibereze pe partenerii lui Bucloiu şi pe acesta întrucât expirase termenul până la care puteau fi reţinuţi. În tot acest timp, pe holurile Tribunalului Gorj era mare agitaţie în privinţa eliberării din arest a fostului director general al complexului energetic Turceni, Dumitru Cristea, care, spre deosebire de Bucloiu, a fost plimbat zilnic pe la instanţe pentru a fi menţinut după gratii, în cazul său presupusul prejudiciu fiind mult mai mic. În plus, complexul energetic a deschis procedurile de executare silită a firmei care a livrat utilajul pentru care Cristea este cercetat, pe averea fostului director general fiind pus sechestru, lucru care nu s-a întâmplat şi în cazul lui Bucloiu şi a celorlalţi doi colegi ai acestuia.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: