Bucurescu îi ameninţă pe „maimuţoii” care concediază angajaţii Sind Jilţ

Vestea că societatea sindicatelor miniere, Sind Jilţ, va fi dizolvată şi cei 330 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj îi îngrijorează pe primarii din bazinul minier Jilţ. Cel mai supărat este primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, pentru că aproape o sută de angajaţi sunt din comuna lui. Acesta are informaţii că nu vor fi concediaţi toţi oamenii, aşa cum s-a anunţat la AJOFM, ci că vor fi păstraţi cam o sută. „Posturile care rămân să fie ale cetăţenilor din Slivileşti, care respiră praf, să dea afară pilele din Tismana şi Godineşti”, a spus Bucurescu, ameninţând directorii că va face scandal dacă nu va fi aşa. „Dacă nu sunt competenți, să plece, nu să stea toată ziua ca maimuțoiu în birou cu telefoanele închise, că nu știu ce să facă”, a spus enervat primarul.

Societatea sindicatelor Sind Jilț Dragotești a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, că va trimite în șomaj 330 de angajați începând cu 1 august și până la 1 februarie 2014, pentru că va expira contractul de prestări servicii cu Complexul Energetic Oltenia și nu va mai fi reînnoit. Vestea aceasta i-a scos din minți pe primarii din zona respectivă, pentru că zeci sau sute de localnici din fiecare comună din zonă vor rămâne fără un loc de muncă.

Sorin Bucurescu nici nu concepe ca sătenii din Slivilești să fie trimiși acasă. „Cei mai mulți angajați de la Sind Jilț sunt cetățeni din Slivilești și nici nu concep să rămână fără serviciu, pentru că ei au dat terenurile la mină și casele. Au rămas de nu au unde să pască o vacă și acum să-i trimită acasă? Nu e posibil așa ceva! Cele 100 de posturi care am înțeles că se vor mai menține să fie ale cetățenilor din Slivilești, nu să rămână ai din Tismana sau Godinești care s-au angajat pe pile. Acolo nu e zonă minieră. La mine la Slivilești oamenii ăștia respiră praf. Să plece la ei în zona turistică cei de la Tismana și Godinești”, a declarat Sorin Bucurescu.

Sindicatele, acuzate pentru disponibilizări

Primarul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu, dă vina pentru aceste concedieri colective pe sindicate. „S-a ajuns în situația asta pentru că nu mai sunt sacii plini pentru liderii de sindicate. Ciurel le-a tăiat rația. Acum nu își mai permit să se plimbe prin lume și să aibă sacii cu bani. Acum primesc strict pentru angajați și e normal să nu le mai convină să țină societatea. Că dacă ar vrea, s-ar zbătea. Ar face contracte. Dar ei stau liniștiți. Nu se mai bat cu pumnii în piept că fac și dreg. Nu mai țin firma pentru că nu mai au avantaje”, a mai precizat primarul din Slivilești.

Decis să facă scandal

Dacă vor fi făcute aceste concedieri colective, Sorin Bucurescu este decis să facă scandal, pentru că nu poate accepta ca localnicii din Slivilești care și-au dat casele și terenurile la mină să rămână șomeri. Acesta chiar îi amenință pe cei care se fac vinovați de această situație, că dacă nu se va rezolva problema pe plan local va ajunge la Ministerul Economiei. „Eu le atrag atenția și-i avertizez să nu cumva să facă greșeala să-mi dea oamenii mei de la Slivilești afară, pentru că vor avea de-a face cu mine. Să nu se joace directorii cu focul, atât le spun. Nu mă interesează că sunt USL-iști, dacă sunt incompetenți și-mi dau oamenii afară. O să fac un scandal monstru și nu aici pe plan local, ci la nivel național. O să ajung cu ei la Ministerul Economiei. Dacă nu sunt competenți să plece, nu să stea toată ziua ca maimuțoiu’ în birou cu telefoanele închise, că nu știu ce să facă.  Eu pentru oamenii mei mănânc pământ și nu sunt nici PSD-ist, nici PNL-ist, nici PDL-ist și nici PPDD-ist. Eu sunt cu oamenii și să nu se joace cu mine”.

Și primarul din Dragotești a rămas surprins la aflarea veștii că aproximativ 60 de cetățeni din comună vor rămâne șomeri.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: