Bucurescu îl reclamă azi pe Lambu la Parchet

Primarul Sorin Bucurescu a scăpat de "statutul" de pacient al spitalului Motru, după ce s-a externat din spital în cursul zilei de sâmbătă, internarea lui fiind generată de incidentul pe care l-a avut cu consilierul local Valentin Lambu. El spune că nu renunţă la decizia de a depune plângere împotriva consilierului local care l-a agresat joia trecută.

Edilul din Slivileşti a stat circa 48 de ore internat la spitalul din Motru, unde a fost supus unor investigaţii medicale, el având, la internare, tahicardie şi traumatism cranio-cerebral închis. Diagnosticul respectiv a fost pus de către medici după ce edilul a fost dus la spital cu o ambulanţă în urma altercaţiei pe care a avut-o cu un consilier local.

Valentin Lambu l-a pus la pământ pe Bucurescu în prezenţa mai multor persoane, inclusiv a altor consilieri locali şi a senatorului Ion Ruşeţ, care participa la o şedinţă a Consiliului Local. Edilul afirmă că azi îşi va scoate certificat medico-legal şi apoi va merge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru pentru a-l reclama pe consilier. Bucurescu îl consideră un pericol public pe Lambu şi spune că a mai avut anterior conflicte cu acesta, fără a-l reclama însă la Poliţie, pe considerentul că un primar nu trebuie să reclame un consilier local.

Poliţia începe o anchetă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, subinspector Romina Dochian, a precizat că Poliţia va începe o anchetă în acest caz după înregistrarea unei plângeri pe care primarul o poate depune în următoarele 60 de zile. Valentin Lambu, ales consilier local pe listele Uniunii Populare Social-Creştine, a declarat după producerea incidentului că "lucrurile nu vor rămâne aşa, ori moare el ori mor eu". Lambu a participat apoi la şedinţa de Consiliu Local, consilierii votând proiectul de hotărâre pentru care fusese luată pauza pe parcursul căreia s-a produs incidentul. Hotărârea respectivă permite de acum încolo extinderea perimetrelor în care pot acţiona utilajele miniere. În lipsa unui vot favorabil din partea consilierilor locali, excavatoarele ar fi trebuit oprite pentru că nu mai aveau front de lucru în perioada următoare.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: