Sechestru pe know-how-ul lui Dumitru Huidu

Peste 2,3 miliarde de lei vechi a cheltuit omul de afaceri Dumitru Huidu pentru hârţogăria aferentă proiectului privind realizarea unei parcări supraterane la Târgu Jiu, zona Piaţa Centrală. Firmele omului de afaceri au intrat însă în faliment înainte ca acesta să se poată apuca de parcare. Lichidatorul judiciar al firmei Noua Agricultură, care urma să realizeze parcarea, a obţinut acordul creditorilor pentru a scoate la licitaţie know-how-ul legat de această investiţie.

Noua Agricultură, Patru Roze, Fără Nume sunt societăţi ale omului de afaceri Dumitru Huidu, intrate în faliment în ultimul an. Magazinele „Senator”, care altă dată împânzeau Târgu Jiul şi se adresau amatorilor de produse foarte ieftine, au fost închise, la fel şi săptămânalul „7 zile”, editat ani în şir de firma omului de afaceri. Toate afacerile lui Huidu au fost închise, iar omul de afaceri este de negăsit.

Un proiect intens mediatizat al lui Dumitru Huidu a fost cel privind realizarea unei parcări supraterane la Târgu Jiu, zona Piaţa Centrală. Un proiect spectaculos, deoarece schiţele parcării, prezentate public de Huidu, arătau o transformare miraculoasă a zonei. Parcarea avea la parter spaţii comerciale, cafenele, locuri de distracţie şi arăta practic la un Moll.

Numai că Primăria Târgu Jiu, care iniţial şi-a dorit investiţia, a blocat-o mai bine de un an prin metode birocratice. Neoficial s-a spus că alţi investitori locali, cu state vechi în comerţ şi alimentaţie publice, au dorit să preia proiectul. După procese îndelungate, primăria a dat undă verde realizării proiectului, dar pentru Dumitru Huidu era prea târziu. Venise criza, piaţa creditelor era deja blocată, iar firmele omului de afaceri au intrat rând pe rând în faliment.

O nouă licitaţie

SC Noua Agricultură era firma care ar fi trebuit să realizeze parcarea supraterană din Târgu Jiu. Firma a intrat în lichidare judiciară, în vederea recuperării datoriilor pe care le-a acumulat, în principal către buget de stat. Interesant este că lichidatorul a propus inclusiv scoaterea la licitaţie a know-how-ului legat de această investiţie, mai ales că „în evidenţa contabilă a debitorului au fost identificate mai multe lucrări – documentaţii efectuate, inclusiv proiecte, lucrări cadastrale, documentaţii avizare, ce figurează în contul 231.1 Cheltuieli parcare”. Cheltuielile realizate deja se ridică la 235.622,84 lei RON.

Primăria Târgu Jiu a început deja demersurile pentru găsirea unui nou investitor care să realizeze parcarea supraterană. Lichidatorul judiciar intenţionează să ceară sprijinul primăriei pentru a afla care sunt investitorii interesaţi, astfel încât să poată valorifica know-how-ul acumulat de firma lui Dumitru Huidu. „Prin valorificarea know-how-lui privitor la proiect, s-ar recupera o parte din investiţia efectuata de debitor”, se arată în solicitarea depusă de lichidator la instanţă.

Ramona Evulescu, purtător de cuvânt la primăria Târgu Jiu, a declarat că nu a fost stabilită încă data licitaţiei.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: