Primăria Muşeteşti, obligată să plătească un miliard la două zile

Primăria comunei Muşeteşti va avea de tras de pe urma unei firme de asfaltări de drumuri din Craiova care a câştigat procesul la Tribunalul Gorj. Autoritatea publică din Muşeteşti a fost dată în judecată de firma SC Colas Craiova în luna mai şi după doar un termen de judecată a obţinut o soluţie favoraiblă. Primarul din Muşeteşti va trebui să achite firmei suma de zece miliarde în doar 20 de zile.

Primăria Muşeteşti riscă să fie executată silit de o firmă cu capital francez specializată în asfaltări de drumuri. S-a ajuns aici din cauza faptului că primăria nu a mai primit bani de la guvern să achite restul de şapte miliarde, datorie veche de patru ani. Primarul Ion Ciobea spune că el a făcut tot ce i-a stat în putinţă însă banii nu au mai ajuns. Acum, Tribunalul Gorj obligă primăria să plătească cele şapte miliarde datorie plus alte trei miliarde penalităţi în cel mult 20 de zile. „Ei pot să facă ce vrea. Nu am banii ăştia, le-am spus şi lor destul de clar. Banii trebuiau să vină pe hotărâre de guvern de patru ani. Nu au mai venit. Sunt probleme care mă depăşesc pentru că nu eu dau hotărâri de guvern. Nici primăria nu e a mea”, a declarat primarul Ion Ciobea. Cert este că lucrarea de asfaltare este finalizată în proporţie de 90% aşadar pierderea firmei este cu atât mai mare.

SPRIJIN

Primarul Ion Ciobea a cerut sprijin în rezolvarea acestei probleme şi Consiliului Judeţean Gorj dar şi Direcţiei de Finanţe Publice Gorj şi Ministerului Dezvoltării. „Nu mai spun că am ajuns şi la domnul secretar de stat şi dânsul cunoaşte problema, dar nu a trimis încă nici un răspuns”, a precizat primarul Ciobea.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: