Bucurescu revine în fruntea Primăriei Slivilești

Două vești dinspre Justiție a primit la sfârșitul săptămânii trecute edilul suspendat din Slivilești, Sorin Bucurescu. Judecătoria Târgu Jiu i-a anulat acestuia măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de o subordonată a sa și de omul de afaceri Mihai Râmescu și soția acestuia. Primarul a fost primul edil din țară care a primit mandat de arestare la domiciliu, din aprilie fiind sub control judiciar, ceea ce tot nu îi permitea să revină la Primărie.

„Judecătorul de caz a înțeles că eu nu am semnat documentele care mi se imputau, că nu am o implicare atât de mare care să impună o măsură atât de dură față de mine. Le-am și spus avocaților că dacă nu vor reuși să fie mai expliciți în instanță îmi voi face eu singur pledoaria, dar până la urmă au fost convingători și iată că a fost ridicată măsura controlului judiciar. Asta înseamnă că de luni pot să revin la Primărie”, a declarat edilul, acesta fiind nevoit zilele trecute să asiste ca simplu cetățean la problemele create de ploile abundente în comuna pe care o va conduce din nou de acum încolo.

Bucurescu s-ar putea să nu se bucure însă prea mult de revenirea la Primărie pentru că, într-un alt proces, în care pornise cu dreptul, cel cu Agenția Națională de Integritate, dosarul a fost reîntors la Curtea de Apel Craiova. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI și a casat sentința de la Craiova prin care era anulat raportul în care Bucurescu era acuzat că nu poate justifica peste 100.000 de euro din averea sa. Acum instanța din Bănie trebuie să rejudece dosarul edilului și să decidă dacă ANI a avut sau nu argumente atunci când l-a declarat pe acesta incompatibil, după care Înalta Curte va da verdictul final.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: