Bucurescu vrea să închidă o şcoală

Supărare mare pe edilul din Slivileşti, care este decis să pună lacătul pe o unitate de învăţământ ce a funcţionat până acum într-un sat din comună, Sorin Bucurescu spunând că nu mai vrea să îi lase pe copii să înveţe într-o mlaştină. Pe o asemenea secetă afirmaţia poate părea ilară, dar edilul afirmă că şcoala a fost construită, pe vremuri, într-o mlaştină, iar în timpul anului şcolar, când nu este secetă, de regulă, problemele sunt foarte multe pentru elevi. Acum edilul ar dori să reconstruiască şcoala, dar pentru asta mai are nevoie şi de bani, dar şi de copii care să înveţe acolo.

„Am solicitat la Inspectoratul Şcolar hârtie prin care să mi se precizeze dacă mai există viitor pentru această şcoală, să-mi spună ce elevi au prinşi dumnealor pentru următorii ani în planul de şcolarizare. Nu aş vrea să mă lupt să fac rost de bani, să şi construim noua şcoală şi să ne trezim apoi că nu avem copii. Şi acum este învăţământ simultan acolo, e grădiniţă cu ciclu primar şi nu vreau să-i mai las în acea mlaştină. Eventual, îi pun într-un microbuz şi îi aduc la şcoala din centru, dar acolo nu mai învaţă de pe 10 septembrie”, spunea, ieri edilul.

Şcoala cu pricina ar fi singura din judeţ cu probleme pentru începerea în bune condiţii a noului an şcolar. Situaţia a fost semnalată de Bucurescu şi şefilor de la Târgu Jiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mădălina Ciolocoi, implicată într-o comisie de control a unităţilor de învăţământ. Aceasta confirmă problema şcolii din mlaştină şi crede că, în cele din urmă, edilul va lua decizia de a-i muta pe copii la altă unitate de învăţământ.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: